TANGO ALAKULO

Ladataan Tapahtumat

TANGO ALAKULO

Tango Alakulo on musiikkiteatteria, jossa voimansa yhdistävät pitkän linjan muusikot, tanssijat, näyttämötaiteen ammattilaiset sekä design-maailmasta tutut suunnittelijat yhdessä Sinfonia Lahden kanssa. Suomen satavuotisjuhlavuoden kunniaksi luotu näyttämöteos heijastaa mennyttä, tätä hetkeä ja tulevaa. Esitys sijoittuu hotellin aulaan, jossa vanha pikkolo kertoo meille tarinan. Satavuotias hotelli suljetaan, käsillä on viimeinen ilta, eikä kukaan tiedä tulevaisuudesta. Hotellin vieraat esittävät kukin omaa rooliaan – tulevaisuuden arvaamattomuutta, glamouria, ulkopuolisuutta, arjen filosofiaa tai anarkiaa.

Teoksessa harkittu visuaalinen kuvasto yhdistetään moderniin musiikkiin, -tanssiin ja näyttämötaiteeseen. Muusikoiden joukossa on niin klassisen, pop- kuin jazz-musiikin saralla mainetta saavuttaneita ammattilaisia. Musiikin rajoja vapaasti ylittävä, muun ohessa tangon kuin rapin tyylilajeja hallitseva, laulaja Yona (Johanna Pitkänen) esiintyy Alakulo Ensemblen solistina. Yhdeksi maailman parhaista jazz-viulisteista tituleerattu Christian Garrick, muun muassa BBC Promsilla esiintynyt pianisti David Gordon, musiikin moniottelija, kitaristi Jarmo Julkunen ja London Symphony Orchestran kontrabasisti Jani Pensola esittävät teosta varten sovittamaansa ja säveltämäänsä musiikkia, jossa kuullaan teoksia muun muassa Sibeliukselta, Chydeniukselta ja Kärjeltä. Musiikissa on tangollisia elementtejä, mutta ennen kaikkea se on aikamme musiikkia, jossa modernin konsertti- ja populaarimusiikin tehokeinot fuusioituvat jazzin ja improvisoidun musiikin estetiikkaan.

Musiikki nivoutuu osaksi tarinaa, jonka käsikirjoituksesta ja esittämisestä yhdessä tanssijoiden kanssa vastaa niin Suomessa kuin Ranskassa työskennellyt, muun muassa Mika Kaurismäen kanssa yhteistyötä tehnyt näyttelijä-ohjaaja Timo Torikka. Esityksen visuaalisena ja taiteellisena dramaturgina ja toimii Lontoossa omaa design-merkkiä johtava, palkittu suunnittelija Klaus Haapaniemi, ja puvustuksen toteuttaa Pariisissa, Lontoossa ja Venetsiassa työskentelevä muotisuunnittelija Heikki Salonen. Esityksen koreografiasta vastaa tanssija-koreografi Heidi Suur-Hamari. Tango Alakulo kuvaa suomalaisuutta persoonallisella tavalla musiikin, koreografian ja draaman tehokeinoin.


Tapahtumaluokat:

, ,
Päivämäärä:
2.2.2018
Aika:
13:00 - 15:00

Järjestäjä

Sinfonia Lahti