Yhteystiedot Mediapankki Uutiskirje Palaute Intra   In English

Sibelius-festivaali 2017

      Tutustu Sibelius-festivaali -esitteeseen

     EFFE-LABEL-COLOR.jpg

suomifinland100-tunnus_sininen_rgb.jpg

  


Sibelius-yleisesite

            Sibelius oli edelläkävijä ... Lue lisää

                  
Sibelius & Sinfonia Lahti
Sibelius festivaali

Sinfonia Lahden Sibeliustyö

Sinfonia Lahti on elänyt Sibeliuksen musiikin kanssa tiiviisti ja mielenkiintoisesti jo toistakymmentä vuotta. Orkesteri on Osmo Vänskän johdolla tutkinut, tulkinnut ja esittänyt säveltäjän musiikkia niin levyillä kuin konserteissa Yhdysvalloissa, Englannissa, Saksassa, Itävallassa ja tietysti orkesterin kotisalissa Sibeliustalossa. Japanilaiset kriitikot valitsivat Tokiossa esitetyn Sibeliuksen Kullervon vuoden 2003 parhaaksi klassisen musiikin esitykseksi Japanissa.

Sinfonia Lahti on levyttänyt mm. kaikki Sibeliuksen sinfoniat, ja viimeisimmäksi ilmestyneet Sibelius-levytykset ovat "The Sound of Sibelius" ja "The Origin of Fire". Erityistä huomiota levytyksistä ovat saaneet Sibeliuksen viidennestä sinfoniasta, viulukonsertosta sekä Sadusta taltioidut alkuperäisversiot. Sibeliuksen kauan unohduksissa olleesta sävelrunosta Metsänhaltija orkesteri teki maailman ensilevytyksen vuonna 1996. Sinfonia Lahti on myös pääorkesterina 65 levyä sisältävässä Sibelius-kokonaislevytysprojektissa.


Sinfonia Lahden kansainvälinen Sibelius-festivaali

Sinfonia Lahti järjestää vuosittain syyskuussa kansainvälisen Sibelius-festivaalin säveltäjämestarin nimeä kantavassa Sibeliustalossa. Festivaali on järjestetty vuodesta 2000 eli Sibeliustalon valmistumisesta lähtien. Festivaalin ajatuksena on tarjota Jean Sibeliuksen musiikin ystäville ympäri maailman pitkä viikonloppu (torstai-sunnuntai) monipuolisella, säveltäjän musiikkia eri näkökulmista peilaavalla ohjelmalla parhain esittäjävoimin. Siinä missä Bayreuthin maineikkaalla festivaalilla kuullaan ainoastaan Wagnerin musiikkia, Sinfonia Lahden Sibelius-festivaalin ohjelma koostuu puhtaasti Sibeliuksen musiikista. Festivaali on herättänyt kansainvälistä mielenkiintoa koko historiansa ajan niin sillä vierailleen yleisönsä kuin lehtimiestensä puolesta, ja mm. arvovaltainen itävaltalainen Die Presse -sanomalehti nimitti vuonna 2003 festivaalia lajissaan tärkeimmäksi maailmassa.

Sibelius-festivaalin taiteellisina johtajina ovat toimineet Osmo Vänskä (2000-07) ja Jukka-Pekka Saraste (2008-10). Syksyllä 2011 festivaalin taiteellisena johtajana aloitti Okko Kamu.


Okko Kamu levyttää Sibeliusta


Sinfonia Lahti levyttää Okko Kamun johdolla Sibeliuksen sinfoniat

Sinfonia Lahti levyttää tulevan ylikapellimestarinsa Okko Kamun kanssa kaikki Jean Sibeliuksen seitsemän sinfoniaa ruotsalaiselle BIS-levymerkille. Okko Kamun kansainvälisen levytysuran aloitti Sibeliuksen sinfonioiden kiitetty kokonaislevytys Deutsche Grammophon -levymerkille yhdessä Herbert von Karajanin kanssa, mutta nyt tehtävä kaikkien Sibeliuksen sinfonioiden levytyssarja on Kamulle ensimmäinen, ja se on määrä julkaista kokonaisuutena säveltäjän 150-vuotisjuhlavuonna 2015. Kaikkiaan Kamu on tehnyt yli 100 levytystä mm. Deutsche Grammophon -, BIS-, Ondine- ja Naxos-levymerkeille.  

Tammikuussa 2011 Sibeliustalossa levytettiin Sinfonia Lahden ja Kamun ensimmäinen Sibelius-äänite. Levyllä kuullaan mm. Sibeliuksen Myrsky-sarjat ja Tapiola.

Powered by:navigo cms