Hei, me sävelletään!

Hei, me sävelletään! -sävellysprojektit ovat orkesterin lapsille tarjoamaa luovaa musiikkikasvatusta, jossa lapset yhdessä orkesterin muusikoiden kanssa säveltävät pienen teoksen. Aihe on valittu orkesterin kuluvan kauden ohjelmistosta ja sitä työstetään sävellystyöpajoissa muusikoiden antamien ohjeiden ja virikkeiden perusteella. Projektin päätöskonsertissa Sibeliustalossa ryhmät esittävät ensin omat sävellyksensä ja lopuksi orkesteri kantateoksen. Lopputapahtumaan on vapaa pääsy.

Vuodessa järjestetään kaksi projektia, yksi keväällä ja yksi syksyllä.  Projektiin osallistuu 3-4 ryhmää kerrallaan, pääosin alakoululuokkia. Lisäksi projektiin osallistuu orkesterin kummipäiväkodin (Ruoriniemi) ryhmä sekä kummikoulun (Kivimaa) luokka kerran vuodessa. Osallistuminen projektiin on maksutonta. Ilmoittautuminen jonoon: kristiina.palvanen@lahti.fi.

Hei, me sävelletään! -musiikkikasvatustoiminta perustuu alun perin London Sinfoniettan käyttämään workshop-metodiikkaan, josta Sinfonia Lahti on kehittänyt oman toimintamallinsa.

Ensimmäinen ”Hei, me sävelletään!” -projekti järjestettiin keväällä 1995.
Näiden vuosien aikana 46 projektissa on ollut mukana 151 ryhmää ja 3 581 lasta.


Kevään 2018 Hei, me sävelletään! -projekti
47. musiikkikasvatusprojekti

Ti 20.2.2018 klo 17 Sibeliustalo
Hei, me sävelletään!
Musiikkikasvatusprojektin päätöskonsertti

Ruoriniemen päiväkodin esikouluryhmä
Renkomäen koulun 5. luokkalaiset
Sinfonia Lahti
Hannu Lintu, kapellimestari

Konsertin kesto noin 1 h.

Konserttiin on vapaa pääsy.