Ajankohtaista

Uusi venäläisromanttinen viulukonsertto kuullaan Suomen-ensiesityksenä 12.12.2019

Sinfonia Lahden syksyn sinfoniakonserttien sarjan päättävä konsertti on Sibeliustalossa torstaina 12.12.2019 klo 19. Konsertissa saa Suomen-ensiesityksensä ruotsalaisen Victoria Borisova-Ollasin viulukonsertto, solistinaan lahtelaisyleisölle tuttu latvialainen tähtiviulisti Baiba Skride. Konsertin johtaa kapellimestari Otto Tausk, ja konsertissa kuullaan myös Felix Mendelssohnin teos Meren tyven ja onnellinen matka sekä Pjotr Tšaikovskin ensimmäinen sinfonia, lisänimeltään “Talviunelmia”.

Lue lisää

Harri Ahmaksen neljännen sinfonian kantaesitys kuullaan itsenäisyyspäiväkonsertissa

Sinfonia Lahti järjestää perinteisen itsenäisyyspäivän juhlakonsertin Sibeliustalossa perjantaina 6.12.2019 klo 15. Konsertissa kuullaan kantaesitys lahtelaissäveltäjä Harri Ahmaksen neljännestä sinfoniasta. Lisänimeä Songs of Moa kantava teos muistuttaa ihmisen epäkunnioittavasta luontosuhteesta ja sen peruuttamattomista seurauksista. Jean Sibeliuksen viulukonserton solistina on lahtelaisyleisölle tuttu taiteilija, maailman merkittävillä konserttilavoilla säännöllisesti esiintyvä unkarilaisviulisti Barnabás Kelemen.

Lue lisää

Black Friday -tarjoukset

Black Fridayta vietetään perjantaina 29.11. ja jälleen meillä on sen verran mainio tarjous, ettei sitä kannata jättää väliin. Erä konserttilippuja 50% alennuksella valikoituihin kevään konsertteihimme. Valikoimissa värikäs konserttikattaus, rentoja klassikoita ja lumoavia sinfoniata sekä ystävänpäiväkonsertissa Bond-leffamusiikkia. Verkkokaupassa vietämme laajennettua Black Fridayta kokonaisena ”Black Weekendina”.

Lue lisää

NUORTEN SOLISTIEN HAKU ON KÄYNNISSÄ

Sinfonia Lahti järjestää ensi keväänä nuorten solistien konsertin, johon solistihaku on nyt käynnissä. Konsertin johtaa Johannes Gustavsson ja se pidetään Sibeliustalossa torstaina 24.4.2020 klo 19.00. Haku päättyy 29.11.2019, joten lähetä hakemuksesi jo tänään!

Lue lisää

Lahden pääkirjastosta voi nyt lainata Sinfonia Lahden kausikortteja

Lahden pääkirjastosta lainattavien kausikorttien määrä lisääntyy. Jo aiemmin syksyllä kirjasto sai lainattavaksi kaksi salibandyn erikoisseura LASB Edustus ry:n kausikorttia. Nyt marraskuussa mukaan liittyy jo sovitusti Sinfonia Lahti, Lahden kaupunginorkesteri. Lainattavaksi tulee Sinfonia Lahden kaksi kausikorttia, jotka käyvät kaikkiin Sinfonia Lahden konsertteihin. Ensimmäinen kausikortilla lainattava konsertti on marraskuussa 28.11.2019 Sibelius-Akatemian kapellimestariluokan oppilaiden johtama ja Atso Almilan juontama konsertti.

Lue lisää

Harri Ahmaksen jousikvarteton kantaesitys kuullaan Sinfonia Lahden ENCOREssa 14.11.2019

Lahtelaisssäveltäjä Harri Ahmaksen jousikvartetto nro 2 saa kantaesityksensä Sibeliustalossa torstaina 14.11.2019 Sinfonia Lahden sinfoniakonsertin jälkeen, n. klo 21 järjestettävässä ENCORE-kamarimusiikkikonsertissa. Uuden teoksen esittävät Sinfonia Lahden muusikoista koostuva jousikvartetti: viulistit Maaria Leino ja Aleksi Trygg, alttoviulisti Anu Airas ja sellisti Ilkka Pälli. Kamarimusiikkikonserttiin on vapaa pääsy.

Lue lisää

SIBELIUS-FESTIVAALIN TAIMITARHA 2020

Sinfonia Lahti järjestää syksyllä 2020 uudella tavalla rakennetun konsertin, jossa on määrä kantaesittää viisi uutta orkesteriteosta. Onko sinun sävellyksesi yksi näistä? Valmentajina toimivat Lotta Wennäkoski, Perttu Haapanen, Riikka Talvitie, Sebastian Fagerlund ja Matthew Whittall.

Lue lisää

Sinfonia Lahden jousikvartetti tekee maakuntakierroksen marraskuun alussa

Sinfonia Lahden muusikoista koostuva jousikvartetti konsertoi marraskuun alussa Asikkalassa, Heinolassa ja Iitissä. Konsertit ovat jatkoa orkesterin maaliskuiselle pienoiskiertueelle Päijät-Hämeessä, ja tavoitteena on tavoittaa maakunnan yleisöä entistä tehokkaammin. Nyt konserttipaikkakunnissa on mukana myös Iitti, joka siirtyy osaksi Päijät-Hämettä vuoden 2021 alusta lähtien.

Lue lisää

Santapukin sinfonisesta runosta Ukkonen lisäesitys Sibeliustalossa pe 20.3.2019

Simo Santapukin sinfoninen runo Ukkonen saa kantaesityksensä ylikapellimestari Dima Slobodenioukin johtamassa Sinfonia Lahden sinfoniakonsertissa Sibeliustalossa 16.1.2020. Suuren kysynnän vuoksi teoksesta järjestetään lisäesitys Sibeliustalossa pe 20.3.2020 klo 20. Liput myynnissä nyt!

Lue lisää

Kapellimestari Anja Bihlmaierista Sinfonia Lahden päävierailija syksystä 2020

Sinfonia Lahti ja sen ylikapellimestari Dima Slobodeniouk saavat uuden tekijän taiteelliseen toimintaansa, kun kapellimestari Anja Bihlmaier aloittaa orkesterin päävierailijana syksystä 2020 lähtien. Kevätkauden 2023 loppuun ulottuva sopimus sisältää kolmesta neljään konserttia vuosittain ja option kahden vuoden jatkosopimuksesta.

Lue lisää