Ajankohtaista

Hiilivapaa Sinfonia Lahti -hanke vie orkesterilaiset istuttamaan metsää

Hiilivapaa Sinfonia Lahti -hanke vie orkesterilaiset istuttamaan metsää tiistaina 28.5.2019. Orkesterille on varattu Hollolasta n. 3,3 hehtaarin metsäalue, johon on tarkoitus päivän aikana istuttaa 6.000 kuusen tainta.

Lue lisää

Sinfonia Lahden konserttivuoden 2019–2020 huipentaa Beethovenin Missa solemnis

Dima Slobodenioukin neljänteen konserttivuoteen Sinfonia Lahden ylikapellimestarina sisältyvät niin orkesterin 70-vuotisjuhlat että Sibeliustalon 20-vuotisjuhlat. Beethoven-juhlavuosi 2020 yhdistyy orkesterin juhlavuoteen Slobodenioukin johtamalla esityksellä Beethovenin suurteoksesta Missa solemnis, joka kuullaan orkesterin ohjelmistossa ensi kerran. Sinfonia Lahti julkistaa samalla uudistuneen visuaalisen ilmeensä, jolla lähdetään tulevaan konserttivuoteen. Orkesterin uudesta logosta ja ilmeestä vastaa helsinkiläinen Mainostoimisto RED.

Lue lisää

Sinfonia Lahti juhlii Kalevi Ahoa hänen 17. sinfoniansa kantaesityksellä 4.4.2019

Sinfonia Lahden kunniasäveltäjä Kalevi Aho täytti 70 vuotta maaliskuussa 2019, ja juhlat huipentuvat hänen 17. sinfoniansa kantaesitykseen Sibeliustalossa torstaina 4.4.2019. Aho on kansainvälisesti yksi tämän hetken menestyksekkäimmistä suomalaissäveltäjistä, ja yli tunnin kestävä 17. sinfonia on hänen orkesteriteoksistaan laajin. Teos on Sinfonia Lahden ja Göteborgin sinfonikkojen yhteistilaus. Legendaarinen, jo yli 50 vuoden uran maailman merkittävillä konserttiareenoilla tehnyt brasilialaispianisti Nelson Freire esiintyy Ludwig van Beethovenin pianokonserton solistina.

Lue lisää

Ismo Alanko esiintyy Sinfonia Lahden solistina Sibeliustalossa elokuussa

Sinfonia Lahti saa ensi elokuussa solistikseen Suomen tunnetuimpiin rock-muusikkoihin kuuluvan, mm. yhtyeissä Hassisen Kone ja Sielun Veljet esiintyneen Ismo Alangon. Kapellimestari Jaakko Kuusiston johtamat Alankofoniaa-konsertit järjestetään Lahden Sibeliustalossa perjantaina 23.8. ja lauantaina 24.8.2019 klo 19. Lipunmyynti konsertteihin alkaa maanantaina 18.2.2019 Lippupisteen jakelu- ja myyntiverkostossa sekä Sibeliustalon lipunmyynnissä.

Lue lisää

Sinfonia Lahti maakuntakierrokselle Sysmään, Heinolaan ja Orimattilaan

Sinfonia Lahti tekee maaliskuussa pienoiskiertueen Päijät-Hämeessä. Orkesteri esiintyy sinfoniettakokoonpanolla Sysmässä, Heinolassa ja Orimattilassa. Konserteissa esitetään kaksi klassisen musiikin suosikkiteosta, Vivaldin Vuodenajat ja Mozartin sinfonia nro 40 g-molli. Konsertin viulusolistina esiintyy Sinfonia Lahden konserttimestari Maaria Leino, joka myös johtaa konsertin konserttimestarin ominaisuudessa.

Lue lisää

Sinfonia Lahden Sibelius-festivaalilla vierailevat mm. Karita Mattila ja Tukholman kuninkaallinen filharmoninen orkesteri

Sinfonia Lahden 20. kansainvälinen Sibelius-festivaali järjestetään Lahden Sibeliustalossa 5.–8.9.2019. Juhlafestivaalin temaattisena ajatuksena ovat laulut ja tarinat, ja sen taiteellisena johtajana toimii Sinfonia Lahden ylikapellimestari Dima Slobodeniouk. Lipunmyynti alkaa ma 14.1.2019 Lippupisteen jakelu- ja myyntiverkostossa sekä Sibeliustalon lipunmyynnissä.

Lue lisää

Sinfonia Lahti käynnistää kevätkautensa konsertoinnin yhteistyössä Mediatalo ESA:n kanssa

Sinfonia Lahti tarjoaa makupaloja alkavan kevätkauden ohjelmistosta Sibeliustalon Metsähallissa torstaina 17.1.2019 klo 19 Keveästi käyskennellen -konsertissa. Kyseessä on ns. lyhyt kävelykonsertti ja konsertin aikana myös Sibeliustalon ravintola on avoinna ja konsertista voi nauttia vaikkapa kahvikupposen kera. Konsertti toteutetaan yhteistyössä Mediatalo ESA:n kanssa Etelä-Suomen Sanomien kestotilaaja etuasiakkaille, ja sen johtaa ja juontaa kapellimestari Atso Almila.

Lue lisää

Sinfonia Lahden Toiveklassikot-konsertissa 31.1.2019 kuullaan mm. Mozartia, Tšaikovskia ja Tähtien sota -elokuvamusiikkia

Sinfonia Lahti toteuttaa monien kuulijoidensa esittämän toiveen konsertista, jossa yleisö pääsee toivomaan konsertissa esitettäviä teoksia. Konsertin johtaa kapellimestari József Hárs ja solistina esiintyy Sinfonia Lahden käyrätorviryhmän tuore äänenjohtaja Jaakko Välimäki, joka tulkitsee kaksi osaa Mozartin käyrätorvikonsertosta nro 3 Es-duuri. Muita konsertissa kuultavia teoksia ovat mm. Smetanan Moldau, Brahmsin Unkarilainen tanssi nro 5, osa Alla marcia Sibeliuksen Karelia-sarjasta ja pääteema John Williamsin Tähtien sota -elokuvamusiikista.

Lue lisää

Egotrippi ja Sinfonia Lahti konsertoivat yhdessä

Egotrippi ja Sinfonia Lahti konsertoivat Sibeliustalossa 25.4.2019 järjestettävässä konsertissa, jossa kuullaan noin 20 kappaleen kirjo Egotripin laajasta tuotannosta orkesterisovituksina. Konsertti on jatkoa Egotrippi-yhtyeen kuluvan vuoden 25-vuotisjuhlakiertueelle ”Aina matkalla jonnekin”. Sibeliustalon yhteistyössä Sinfonia Lahden kanssa tuottaman konsertin johtaa kapellimestari Antti Rissanen. Lipunmyynti konserttiin alkaa Lippupisteen kanavissa ja Sibeliustalon lipunmyynnissä perjantaina 23.11.2018.

Lue lisää

Lähes 6.300 kahdeksasluokkalaista testaa Sinfonia Lahtea kuluvalla viikolla

Syksyllä 2017 alkaneen Suomen Kulttuurirahaston ja Svenska kulturfondenin Taidetestaajat-hankkeen myötä Sinfonia Lahti tarjoaa kuluvalla viikolla Sibeliustalossa yhteensä kuusi konserttia kahdeksasluokkalaisista ja heidän opettajistaan koostuville yleisöille. Konsertteihin tulee yleisöä 20 paikkakunnalta lähes 6.300 henkilöä, joista noin puolet tulee Päijät-Hämeestä ja puolet Uudeltamaalta, mm. Helsingistä, Espoosta, Vantaalta ja Porvoosta. Koululuokkia osallistuu yhteensä 322 kappaletta 64 eri koulusta.

Lue lisää