Ajankohtaista

Sinfonia Lahdelta ilmestyi Prokofjevin musiikkia sisältävä levytys

Tuoreella levyllä kuultava ohjelmisto on Prokofjevin (1891–1953) harvemmin kuultua musiikkia. Levyn avausteoksena on Neljä muotokuvaa ja loppuratkaisu oopperasta Peluri. Levyn laajin kokonaisuus on orkesterisarja baletista Kivinen kukka. BIS-levymerkille tehdyn Super Audio -levytyksen (BIS 2301 SACD) johtaa orkesterin ylikapellimestari Dima Slobodeniouk.

Lue lisää

Sinfonia Lahden konsertit peruttu 12.4. ja konsertit Sibeliustalossa 31.5.2020 asti

Suomen hallitus on linjannut, että kaikki yli 500 henkilön tapahtumat tulisi perua tai siirtää olemassa olevan koronavirustilanteen vuoksi. Sinfonia Lahden konserttien peruutuspäätös noudattaa AVIN:n viranomaisohjeita ja konsertit on peruttu toistaiseksi 12.4.2020 asti. Suomen hallituksen vahvan suosituksen mukaisesti Sibeliustalo sulkee kokonaan ovensa perjantaista 27.3. alkaen 31.5.2020 asti, joten myös Sinfonia Lahden konsertit Sibeliustalossa on peruttu loppukevään osalta 31.5.2020 asti.

Lue lisää

Sinfonia Lahden konserttimatka Moskovaan peruuntuu

Sinfonia Lahden oli määrä esiintyä Rostropovitš-festivaalilla Moskovassa Konservatorion suuressa salissa sunnuntaina 29.3.2020, mutta festivaalijärjestäjä on perunut kaikkien Venäjän ulkopuolelta tulevien taiteilijoiden esiintymiset venäläisviranomaisten määräämien, kansainvälisen koronavirustilanteen aiheuttamien karanteenitoimenpiteiden vuoksi. Festivaali tutkii mahdollisuutta siirtää tapahtuma myöhempään ajankohtaan.

Lue lisää

Sinfonia Lahti debytoi Moskovassa

Sinfonia Lahti on saanut kutsun konsertoimaan Rostropovitš-festivaalilla Moskovassa sunnuntaina 29.3.2020. Konsertin johtaa orkesterin ylikapellimestari Dima Slobodeniouk ja solistina esiintyy norjalainen huippusellisti, Grammy-voittaja Truls Mørk. Sinfonia Lahti on vieraillut Pietarissa säännöllisesti 1990-luvulta lähtien, mm. Filharmonian suuressa salissa useita kertoja ja Valkeat yöt -festivaalilla, mutta tuleva Moskovan-vierailu on orkesterille ensimmäinen.

Lue lisää

Konsertti omaan olohuoneeseen?

Sinfonia Lahti järjestää kaudella 2020-2021 kamarimusiikkisarjan lahtelaisissa kodeissa. Nyt etsimme konserttitiloiksi sopivia koteja, joihin voisimme tulla pienellä kamarikokoonpanolla soittamaan. Olisitko sinä halukas tarjoamaan kotiasi konserttiin?

Lue lisää

Sibelius-festivaalin taimitarha nostaa esiin viisi uransa alkutaipaleella olevaa säveltäjää

Sinfonia Lahti järjestää syksyllä 2020 konsertin, joka nostaa esiin Suomessa asuvia ja uransa alussa olevia säveltäjiä. Säveltäjät säveltävät kevään 2020 aikana 10 minuutin kestoiset orkesteriteokset. Säveltämiseen he saavat valmennusta Suomen eturivin ammattilaisilta, sillä valmentajina toimivat Sebastian Fagerlund, Perttu Haapanen, Riikka Talvitie, Lotta Wennäkoski ja Matthew Whittall. Tämä uudenlainen konsepti herätti laajasti kiinnostusta ja hakemuksia tuli yhteensä 41.

Lue lisää

Sibelius-festivaalilla 2020 soivat kaikki sinfoniat ja viulukonsertto

Sinfonia Lahden 21. kansainvälinen Sibelius-festivaali järjestetään Lahden Sibeliustalossa 15.–18.10.2020. Perinteisesti syyskuussa järjestetyn festivaalin ajankohta on nyt poikkeuksellisesti lokakuun puoliväli johtuen kesällä ja alkusyksystä tapahtuvasta Sibeliustalon pääsalin remontista.

Dima Slobodenioukin johdolla Sinfonia Lahden esittämänä kuullaan kolmessa orkesterikonsertissa 15.–17.10. Sibeliuksen kaikki seitsemän sinfoniaa ja viulukonsertto. Viulukonserton solistina esiintyy vuoden 2000 kansainvälisen Sibelius-viulukilpailun Helsingissä ja vuoden 2005 Kuningatar Elisabet -viulukilpailun Brysselissä voittanut armenialaisviulisti Sergei Hatšatrjan. Hatšatrjan esiintyy Sinfonia Lahden kanssa nyt ensi kerran.

Lue lisää

Uusi venäläisromanttinen viulukonsertto kuullaan Suomen-ensiesityksenä 12.12.2019

Sinfonia Lahden syksyn sinfoniakonserttien sarjan päättävä konsertti on Sibeliustalossa torstaina 12.12.2019 klo 19. Konsertissa saa Suomen-ensiesityksensä ruotsalaisen Victoria Borisova-Ollasin viulukonsertto, solistinaan lahtelaisyleisölle tuttu latvialainen tähtiviulisti Baiba Skride. Konsertin johtaa kapellimestari Otto Tausk, ja konsertissa kuullaan myös Felix Mendelssohnin teos Meren tyven ja onnellinen matka sekä Pjotr Tšaikovskin ensimmäinen sinfonia, lisänimeltään “Talviunelmia”.

Lue lisää

Harri Ahmaksen neljännen sinfonian kantaesitys kuullaan itsenäisyyspäiväkonsertissa

Sinfonia Lahti järjestää perinteisen itsenäisyyspäivän juhlakonsertin Sibeliustalossa perjantaina 6.12.2019 klo 15. Konsertissa kuullaan kantaesitys lahtelaissäveltäjä Harri Ahmaksen neljännestä sinfoniasta. Lisänimeä Songs of Moa kantava teos muistuttaa ihmisen epäkunnioittavasta luontosuhteesta ja sen peruuttamattomista seurauksista. Jean Sibeliuksen viulukonserton solistina on lahtelaisyleisölle tuttu taiteilija, maailman merkittävillä konserttilavoilla säännöllisesti esiintyvä unkarilaisviulisti Barnabás Kelemen.

Lue lisää

Black Friday -tarjoukset

Black Fridayta vietetään perjantaina 29.11. ja jälleen meillä on sen verran mainio tarjous, ettei sitä kannata jättää väliin. Erä konserttilippuja 50% alennuksella valikoituihin kevään konsertteihimme. Valikoimissa värikäs konserttikattaus, rentoja klassikoita ja lumoavia sinfoniata sekä ystävänpäiväkonsertissa Bond-leffamusiikkia. Verkkokaupassa vietämme laajennettua Black Fridayta kokonaisena ”Black Weekendina”.

Lue lisää