Ajankohtaista

Sinfonia Lahden syyskausi 2020 tarjoaa sekä klassikoita että upouutta musiikkia

Sinfonia Lahti on seurannut tarkasti koronapandemian kehitystä ja sen aiheuttamia vaikutuksia konserttien järjestämismahdollisuuksiin. Hallituksen kesäkuiset linjaukset kokoontumisrajoituksien asteittaisesta purkamisesta antavat orkesterille mahdollisuuden julkistaa suuren osan tulevan syksyn konserttiohjelmista.

Lue lisää

Puoli miljoonaa katselua Sinfonia Lahden korona-ajan verkkosisällöille

Sinfonia Lahden koronapandemian aikana tuottamat verkkosisällöt ovat saavuttaneet jo puoli miljoonaa katselukertaa. Koronapandemian keskeytettyä orkesterin normaalin konserttitoiminnan, verkkoon tuotetut konsertit ja muu sisältö on ollut keskeinen osa orkesterin tarjoamaa korvaavaa palvelutarjontaa.

Lue lisää

Sinfonia Lahti tarjoaa juhannusaattona tanssikonsertin Messilästä verkon välityksellä

Sinfonia Lahti lähettää juhannusaattona tanssikonsertin kaikille keskikesän juhlaa viettäville. Konserttia suunnitellessa ajatuksena on ollut tarjota kaikille tuttua musiikkia, josta välittyvät kesäiset lavatanssit ja juhannuksen tunnelma. Juhannustanssit-konsertti Sinfonia Lahden verkkosivujen kautta veloituksetta juhannusaattona pe 19.6.2020 aamusta klo 9 alkaen, ja konsertti on katsottavissa myös myöhemmin. Konsertti on toteutettu Sinfonisesti yhdessä -yhteistyössä Osuuskauppa Hämeenmaan kanssa.

Lue lisää

Sinfoniaorkestereiden mosaiikkivideo toivottaa hyvää kesää kaikille Suomen koululaisille ja opettajille

Suomen Sinfoniaorkesterit ry:n jäsenorkesterien muusikoista koostuva suurorkesteri on tallentanut etäyhteyden avulla Ludwig van Beethovenin 7. sinfonian finaalin, joka julkaistaan ns. mosaiikkivideona orkesterien kevätkauden päätteeksi. Musiikillisena neuvonantajana on toiminut kapellimestari Esa-Pekka Salonen. Lue lisää, kuuntele ja nauti!

Lue lisää

Sinfonia Lahti jalkautuu tällä viikolla pienryhminä palvelutalojen pihoille

Lahtelaisten palvelutalojen asukkaat pääsevät tällä viikolla nauttimaan pihakonserteista, kun Sinfonia Lahden muusikot jalkautuvat 26.-28.5. pienryhmissä palvelutaloihin. Pienryhmät esiintyvät palvelutalon pihoilla ja asukkaat saavat nauttia livekonsertista parvekkeiden kautta tai rajoitusten mukaisesti mahdollisuuksien mukaan ulkona.

Lue lisää

Sinfoniaorkesterien kesätervehdys Suomen koululaisille ja opettajille

Sinfoniaorkesterit tekivät yhdessä kesätervehdyksen kaikille Suomen koululaisille ja opettajille – musiikillisena neuvonantajana kapellimestari Esa-Pekka Salonen. Suomen Sinfoniaorkesterit ry:n jäsenorkesterien muusikoista koostuva suurorkesteri on tallentanut etäyhteyden avulla Ludwig van Beethovenin 7. sinfonian finaalin, joka julkaistaan ns. mosaiikkivideona orkesterien kevätkauden päätteeksi perjantaina 29.5. klo 9.00. Lue lisää ja kuuntele!

Lue lisää

Dalia Stasevskasta Sinfonia Lahden ylikapellimestari syksystä 2021 alkaen

Sinfonia Lahden, Lahden kaupunginorkesterin uutena ylikapellimestarina aloittaa Dalia Stasevska syyskauden 2021 alusta, jolloin Dima Slobodenioukin ylikapellimestarikausi päättyy. Nimityksestä päätti Lahden liikunta- ja kulttuurilautakunta kokouksessaan 20.5.2020. Stasevskan sopimuskausi ulottuu kevätkauden 2024 loppuun, ja hän ottaa vuodesta 2021 alkaen vastaan myös orkesterin kansainvälisen Sibelius-festivaalin taiteellisen johtajan tehtävät. Kansainvälisesti kovassa nosteessa oleva Stasevska on vuodesta 2019 toiminut myös maineikkaan lontoolaisen BBC Symphony Orchestran päävierailijana.

Lue lisää

Sinfonia Lahdelta ilmestyi Prokofjevin musiikkia sisältävä levytys

Tuoreella levyllä kuultava ohjelmisto on Prokofjevin (1891–1953) harvemmin kuultua musiikkia. Levyn avausteoksena on Neljä muotokuvaa ja loppuratkaisu oopperasta Peluri. Levyn laajin kokonaisuus on orkesterisarja baletista Kivinen kukka. BIS-levymerkille tehdyn Super Audio -levytyksen (BIS 2301 SACD) johtaa orkesterin ylikapellimestari Dima Slobodeniouk.

Lue lisää

Sinfonia Lahden konsertit peruttu 13.5.2020 asti

Suomen hallitus on linjannut, että kaikki yli 500 henkilön tapahtumat tulisi perua tai siirtää olemassa olevan koronavirustilanteen vuoksi. Sinfonia Lahden konserttien peruutuspäätös noudattaa AVIN:n viranomaisohjeita ja konsertit on peruttu toistaiseksi 12.4.2020 asti. Suomen hallituksen vahvan suosituksen mukaisesti Sibeliustalo sulkee kokonaan ovensa perjantaista 27.3. alkaen 31.5.2020 asti, joten myös Sinfonia Lahden konsertit Sibeliustalossa on peruttu loppukevään osalta 31.5.2020 asti.

Lue lisää

Sinfonia Lahden konserttimatka Moskovaan peruuntuu

Sinfonia Lahden oli määrä esiintyä Rostropovitš-festivaalilla Moskovassa Konservatorion suuressa salissa sunnuntaina 29.3.2020, mutta festivaalijärjestäjä on perunut kaikkien Venäjän ulkopuolelta tulevien taiteilijoiden esiintymiset venäläisviranomaisten määräämien, kansainvälisen koronavirustilanteen aiheuttamien karanteenitoimenpiteiden vuoksi. Festivaali tutkii mahdollisuutta siirtää tapahtuma myöhempään ajankohtaan.

Lue lisää