Ajankohtaista

Sinfonia Lahti tekee syyskuun lopulla maakuntakiertueen

Sinfonia Lahti tekee syyskuun lopulla pienoiskiertueen Päijät-Hämeessä. Orkesteri esiintyy Orimattilassa (24.9.), Padasjoella (28.9.), Sysmässä (29.9.) ja Heinolassa (30.9.). Konsertit ovat osa Sinfonia Lahden tavoitetta saavuttaa Päijät-Hämeen ainoana ammattiorkesterina maakunnan yleisöä entistä tehokkaammin. Konsertit toteutetaan yhteistyössä Orimattilan kulttuuripalveluiden ja seurakunnan kanssa sekä Padasjoen kunnan hyvinvointipalveluiden, Sysmän kunnan ja Heinolan kulttuuritoimen kanssa.

Lue lisää

Sinfonia Lahti striimaa Beethovenia suorana Lahden kauppatorille 11.9.2020

Sinfonia Lahti esiintyy kuluvalla viikolla pitkän tauon jälkeen ensi kerran orkesterikokoonpanossa. Orkesteri esittää ylikapellimestarinsa Dima Slobodenioukin johdolla Ludwig van Beethovenin ensimmäisen ja toisen sinfonian perjantaina 11.9.2020 klo 17. Konsertti striimataan suorana kuvalähetyksenä Felix Krohn -salista Lahden kauppatorille, jossa sitä voi seurata veloituksetta.

Lue lisää

Uudella levyllä soivat Kalevi Ahon 5. sinfonia ja lyömäsoitinkonsertto

Sinfonia Lahden tuorein levytys sisältää orkesterin kunniasäveltäjä Kalevi Ahon viidennen sinfonian ja Sieidi-lyömäsoitinkonserton. Super Audio -levytyksessä Sinfonia Lahtea johtaa orkesterin ylikapellimestari Dima Slobodeniouk ja lyömäsoitinsolistina Colin Currie. BIS-levymerkille tehty äänite (BIS-2336 SACD) ilmestyy maailmanlaajuisesti perjantaina 4.9.2020.

Lue lisää

Syksyn konserttien lipunmyynti käynnistyy torstaina 27.8.2020

Lipunmyynti Sinfonia Lahden syksyn konsertteihin Sibeliustalossa käynnistyy torstaina 27.8.2020 Lippupisteen kanavissa. Konsertointi Sibeliustalon Pääsalissa aloitetaan lokakuussa salin remontin valmistuttua. Normaalista käytännöstään poiketen Sinfonia Lahti julkisti kesäkuussa vain syyskautensa ohjelman, ja syyskaudelle myydään vain kertalippuja. Kevään kausikorttipaikat siirtyvät automaattisesti kevätkaudelle 2021.

Lue lisää

Kuusi ilmaiskonserttia Sibeliustalon Metsähallissa

Sinfonia Lahti järjestää yhteensä kuusi ilmaiskonserttia elokuun viimeisellä viikolla Sibeliustalon Metsähallissa Sinfonia Lahden 70 v. sekä Sibeliustalon 20 v. juhlavuoden kunniaksi. Ensi kerran järjestettävä Metsähalli soi! -konserttisarja toteutetaan yhteistyössä Sibeliustalon kanssa kolmena peräkkäisenä iltana, keskiviikosta perjantaihin 26.–28.8.2020 klo 18 ja 20. Tunnin mittaisten konserttien tarkoituksena on tarjota jälleen elävää musiikkia lahtelaisille musiikinystäville hiljaisen koronakevään jälkeen. Konsertit koostuvat niin klassisesta kuin viihteellisemmästäkin sisällöstä. Konsertteihin on ennakkoilmoittautuminen.

Lue lisää

Sinfonia Lahti jalkautuu pienryhminä palvelutalojen pihoille

Palvelutalojen asukkaat Lahdessa, Nastolassa ja Hollolassa pääsevät tällä viikolla nauttimaan pihakonserteista, kun Sinfonia Lahden muusikot jalkautuvat 18.-21.8. pienryhmissä palvelutaloihin. Kahdeksan pienryhmää konsertoi yhteensä 14 kertaa palvelutalon pihoilla ja asukkaat saavat nauttia livekonsertista parvekkeiden kautta tai rajoitusten mukaisesti mahdollisuuksien mukaan ulkona.

Lue lisää

Sinfonia Lahden vasket ja Hannu Lehtonen konsertoivat Lahdessa ja Hämeenkoskella

Sinfonia Lahden vaskisoittajat esiintyvät Lahdessa ja Hämeenkoskella solistinaan baritoni Hannu Lehtonen. Kapellimestari Petri Komulaisen johtamat konsertit ovat Hämeenkosken kirkossa torstaina 20.8. klo 19 ja Lahden Ristinkirkossa perjantaina 21.8.2020 klo 19.

Konserteissa kuullaan Hannu Lehtosen tulkitsemana mm. Rauno Lehtisen ”On Hetki”, Marguerite Monnot’n ”Hymni rakkaudelle” ja Oskar Merikannon ”Merellä”. Yli kymmenhenkinen vaskiyhtye esittää konsertissa lisäksi mm. musiikkia Giacomo Puccinin oopperasta La Bohème ja Einojuhani Rautavaaran teos A Requiem in Our Time.

Lue lisää

Sinfonia Lahden syyskausi 2020 tarjoaa sekä klassikoita että upouutta musiikkia

Sinfonia Lahti on seurannut tarkasti koronapandemian kehitystä ja sen aiheuttamia vaikutuksia konserttien järjestämismahdollisuuksiin. Hallituksen kesäkuiset linjaukset kokoontumisrajoituksien asteittaisesta purkamisesta antavat orkesterille mahdollisuuden julkistaa suuren osan tulevan syksyn konserttiohjelmista.

Lue lisää

Puoli miljoonaa katselua Sinfonia Lahden korona-ajan verkkosisällöille

Sinfonia Lahden koronapandemian aikana tuottamat verkkosisällöt ovat saavuttaneet jo puoli miljoonaa katselukertaa. Koronapandemian keskeytettyä orkesterin normaalin konserttitoiminnan, verkkoon tuotetut konsertit ja muu sisältö on ollut keskeinen osa orkesterin tarjoamaa korvaavaa palvelutarjontaa.

Lue lisää

Sinfonia Lahti tarjoaa juhannusaattona tanssikonsertin Messilästä verkon välityksellä

Sinfonia Lahti lähettää juhannusaattona tanssikonsertin kaikille keskikesän juhlaa viettäville. Konserttia suunnitellessa ajatuksena on ollut tarjota kaikille tuttua musiikkia, josta välittyvät kesäiset lavatanssit ja juhannuksen tunnelma. Juhannustanssit-konsertti Sinfonia Lahden verkkosivujen kautta veloituksetta juhannusaattona pe 19.6.2020 aamusta klo 9 alkaen, ja konsertti on katsottavissa myös myöhemmin. Konsertti on toteutettu Sinfonisesti yhdessä -yhteistyössä Osuuskauppa Hämeenmaan kanssa.

Lue lisää