Ajankohtaista

Sibelius-festivaalin taimitarha nostaa esiin viisi uransa alkutaipaleella olevaa säveltäjää

Sinfonia Lahti järjestää syksyllä 2020 konsertin, joka nostaa esiin Suomessa asuvia ja uransa alussa olevia säveltäjiä. Säveltäjät säveltävät kevään 2020 aikana 10 minuutin kestoiset orkesteriteokset. Säveltämiseen he saavat valmennusta Suomen eturivin ammattilaisilta, sillä valmentajina toimivat Sebastian Fagerlund, Perttu Haapanen, Riikka Talvitie, Lotta Wennäkoski ja Matthew Whittall. Tämä uudenlainen konsepti herätti laajasti kiinnostusta ja hakemuksia tuli yhteensä 41.

Lue lisää

Sibelius-festivaalilla 2020 soivat kaikki sinfoniat ja viulukonsertto

Sinfonia Lahden 21. kansainvälinen Sibelius-festivaali järjestetään Lahden Sibeliustalossa 15.–18.10.2020. Perinteisesti syyskuussa järjestetyn festivaalin ajankohta on nyt poikkeuksellisesti lokakuun puoliväli johtuen kesällä ja alkusyksystä tapahtuvasta Sibeliustalon pääsalin remontista.

Dima Slobodenioukin johdolla Sinfonia Lahden esittämänä kuullaan kolmessa orkesterikonsertissa 15.–17.10. Sibeliuksen kaikki seitsemän sinfoniaa ja viulukonsertto. Viulukonserton solistina esiintyy vuoden 2000 kansainvälisen Sibelius-viulukilpailun Helsingissä ja vuoden 2005 Kuningatar Elisabet -viulukilpailun Brysselissä voittanut armenialaisviulisti Sergei Hatšatrjan. Hatšatrjan esiintyy Sinfonia Lahden kanssa nyt ensi kerran.

Lue lisää

Uusi venäläisromanttinen viulukonsertto kuullaan Suomen-ensiesityksenä 12.12.2019

Sinfonia Lahden syksyn sinfoniakonserttien sarjan päättävä konsertti on Sibeliustalossa torstaina 12.12.2019 klo 19. Konsertissa saa Suomen-ensiesityksensä ruotsalaisen Victoria Borisova-Ollasin viulukonsertto, solistinaan lahtelaisyleisölle tuttu latvialainen tähtiviulisti Baiba Skride. Konsertin johtaa kapellimestari Otto Tausk, ja konsertissa kuullaan myös Felix Mendelssohnin teos Meren tyven ja onnellinen matka sekä Pjotr Tšaikovskin ensimmäinen sinfonia, lisänimeltään “Talviunelmia”.

Lue lisää

Harri Ahmaksen neljännen sinfonian kantaesitys kuullaan itsenäisyyspäiväkonsertissa

Sinfonia Lahti järjestää perinteisen itsenäisyyspäivän juhlakonsertin Sibeliustalossa perjantaina 6.12.2019 klo 15. Konsertissa kuullaan kantaesitys lahtelaissäveltäjä Harri Ahmaksen neljännestä sinfoniasta. Lisänimeä Songs of Moa kantava teos muistuttaa ihmisen epäkunnioittavasta luontosuhteesta ja sen peruuttamattomista seurauksista. Jean Sibeliuksen viulukonserton solistina on lahtelaisyleisölle tuttu taiteilija, maailman merkittävillä konserttilavoilla säännöllisesti esiintyvä unkarilaisviulisti Barnabás Kelemen.

Lue lisää

Black Friday -tarjoukset

Black Fridayta vietetään perjantaina 29.11. ja jälleen meillä on sen verran mainio tarjous, ettei sitä kannata jättää väliin. Erä konserttilippuja 50% alennuksella valikoituihin kevään konsertteihimme. Valikoimissa värikäs konserttikattaus, rentoja klassikoita ja lumoavia sinfoniata sekä ystävänpäiväkonsertissa Bond-leffamusiikkia. Verkkokaupassa vietämme laajennettua Black Fridayta kokonaisena ”Black Weekendina”.

Lue lisää

NUORTEN SOLISTIEN HAKU ON KÄYNNISSÄ

Sinfonia Lahti järjestää ensi keväänä nuorten solistien konsertin, johon solistihaku on nyt käynnissä. Konsertin johtaa Johannes Gustavsson ja se pidetään Sibeliustalossa torstaina 24.4.2020 klo 19.00. Haku päättyy 29.11.2019, joten lähetä hakemuksesi jo tänään!

Lue lisää

Lahden pääkirjastosta voi nyt lainata Sinfonia Lahden kausikortteja

Lahden pääkirjastosta lainattavien kausikorttien määrä lisääntyy. Jo aiemmin syksyllä kirjasto sai lainattavaksi kaksi salibandyn erikoisseura LASB Edustus ry:n kausikorttia. Nyt marraskuussa mukaan liittyy jo sovitusti Sinfonia Lahti, Lahden kaupunginorkesteri. Lainattavaksi tulee Sinfonia Lahden kaksi kausikorttia, jotka käyvät kaikkiin Sinfonia Lahden konsertteihin. Ensimmäinen kausikortilla lainattava konsertti on marraskuussa 28.11.2019 Sibelius-Akatemian kapellimestariluokan oppilaiden johtama ja Atso Almilan juontama konsertti.

Lue lisää

Harri Ahmaksen jousikvarteton kantaesitys kuullaan Sinfonia Lahden ENCOREssa 14.11.2019

Lahtelaisssäveltäjä Harri Ahmaksen jousikvartetto nro 2 saa kantaesityksensä Sibeliustalossa torstaina 14.11.2019 Sinfonia Lahden sinfoniakonsertin jälkeen, n. klo 21 järjestettävässä ENCORE-kamarimusiikkikonsertissa. Uuden teoksen esittävät Sinfonia Lahden muusikoista koostuva jousikvartetti: viulistit Maaria Leino ja Aleksi Trygg, alttoviulisti Anu Airas ja sellisti Ilkka Pälli. Kamarimusiikkikonserttiin on vapaa pääsy.

Lue lisää

SIBELIUS-FESTIVAALIN TAIMITARHA 2020

Sinfonia Lahti järjestää syksyllä 2020 uudella tavalla rakennetun konsertin, jossa on määrä kantaesittää viisi uutta orkesteriteosta. Onko sinun sävellyksesi yksi näistä? Valmentajina toimivat Lotta Wennäkoski, Perttu Haapanen, Riikka Talvitie, Sebastian Fagerlund ja Matthew Whittall.

Lue lisää

Sinfonia Lahden jousikvartetti tekee maakuntakierroksen marraskuun alussa

Sinfonia Lahden muusikoista koostuva jousikvartetti konsertoi marraskuun alussa Asikkalassa, Heinolassa ja Iitissä. Konsertit ovat jatkoa orkesterin maaliskuiselle pienoiskiertueelle Päijät-Hämeessä, ja tavoitteena on tavoittaa maakunnan yleisöä entistä tehokkaammin. Nyt konserttipaikkakunnissa on mukana myös Iitti, joka siirtyy osaksi Päijät-Hämettä vuoden 2021 alusta lähtien.

Lue lisää