GDPR-asetuksen piilottamaa sisältöä
Hyväksyttyäsi evästeet sivuston ulkopuolinen sisisältö (esim. Youtube-videot) ladataan sivulle
Jazz
Viihde
Katsottavissa 22.9.2022 19:00 - 22.10.2022

AILI IKONEN – LAULAN

To 22.09. klo 19.00 Sibeliustalo

Sinfonia Lahti
Antti rissanen, kapellimestari
Aili Ikonen
, laulu
Tuomas J. Turunen, piano
Mikko Pellinen, kontrabasso
Mikko Arlin, rummut

Suomen valovoimaisimman jazzlaulajan lumoavat laulut kohtaavat suuren orkesterin soinnin, kun Aili Ikonen nousee estradille Sinfonia Lahden solistina. Konsertissa Ikosen omat sävellykset soivat syvempinä ja vaikuttavampina kuin koskaan ennen.

Ikosen iholle tulevat laulut pitävät kuulijansa intensiivisesti otteessaan lumoten eteerisillä sävyillään ja nyansseillaan. Laulut kumpuavat elämän eri puolia kuvaavista havainnoista ja tilannekuvista: pakahduttavasta hiljaisesta onnesta, kaipuusta nuoruuden huolettomuuteen, vapaapudotuksesta ja sielun huokoset täyttävästä rakkaudesta. ”Konsertti on pitkäaikainen suuri haaveeni. Ison orkesterin sointi ja uudet sovitukset täyttävät lauluni aivan uusilla vivahteilla. Odotan konserttia suurella ilolla ja innostuksella.” Ikonen kertoo.

Illan aikana kuullaan monipuolisesti lauluja Ikosen ohjelmistosta, mukana on myös Hectorin Ikoselle suomentamaa ohjelmistoa sekä mm. Junnu Vainion ikivihreä Kotkan poikii ilman siipii.

Katselen taivaalta – Nuori vapaa nainen – Raapaisit pintaa – Luonasi sun – Piirrä minut – Syli  – Että näkisin sinut taas – Toivo – Laulu merestä – Laulan – Armaalle – Läpi harmaan sumun – Tää ei voi odottaa – Kotkan poikii ilman siipii

Ikosen rinnalla musisoi laulajan soololevyilläkin kuultava, maamme huippujazzmuusikoista koostuva trio: pianisti Tuomas J. Turunen, rumpali Mikko Arlin sekä kontrabasisti Mikko Pellinen, joka vastaa myös osaltaan konsertin sovituksista. Sovituksia kuullaan myös muilta Suomen eturivin sovittajilta kuten Mikko Hassinen ja Jaakko Kuusisto.

Aili Ikosen poikkeuksellisen laaja ura on tähän asti sisältänyt lukuisia albumeita, upeita big band- produktioita, Ella Fitzgerald -tulkintoja, televisioesiintymisiä ja 60-luvun jazziskelmiäkin. Suomen tämän hetken ykkösjazzlaulajaksi ja jopa nykyajan Laila Kinnuseksi tituleerattu Ikonen on valloittanut kuulijoita ympäri maan herkällä mutta vahvalla tulkinnallaan.

Aili Ikonen on esiintynyt laaja-alaisesti aikamme huippuartistien kuten Jukka Perkon ja Hectorin kanssa. Häntä on kuultu niin Radion Sinfoniaorkesterin, Tampere Filharmonian, Turun Sinfonian kuin Umo Jazz Orchestrankin solistina. Ikonen tunnetaan nykyisin myös a’cappella-yhtye Rajattoman uutena jäsenenä.