KATSO JA KUUNTELE

Klikkaa itsesi konserttiin!

Jokainen Sinfonia Lahden konsertti on ainutkertainen elämys ja läsnä olevat ovat pieni joukko sen etuoikeutettuja kuulijoita. Jos et syystä tai toisesta pääse konserttiin, YouTube-kanavamme ja ClassicLive-sivusto antavat sinulle hyvän korvikkeen. Nauti konserteista missä vaan!

Yli miljoona myytyä levyä!

Syksyllä 2017 tuli täyteen 30 vuotta siitä, kun Sinfonia Lahti ja ruotsalainen levy-yhtiö BIS aloittivat yhteistyönsä, mikä on osoittautunut suureksi menestykseksi sisältäen kaikki kokoelmalevyt mukaan lukien noin sata levyä, joita on maailmanlaajuisesti myyty reilusti toista miljoonaa kappaletta sekä lukuisia kansainvälisiä levypalkintoja. Yksi merkittävä virstanpylväs oli Sibeliuksen viulukonserton alkuperäisen ja lopullisen version levytyksestä (Vänskä / Kavakos / Sinfonia Lahti) vuonna 1991 saatu Gramophone-palkinto. Tämä oli muiden tunnustusten kanssa vaikuttamassa myös orkesterin tunnettuuteen ulkomailla ja kansainvälisten kiertueiden alkamiseen, joten BIS:n kanssa tehdyllä yhteistyöllä on ollut hyvin merkittävät vaikutukset orkesterin historiaan.

Orkesterin ennakkoluuloton asenne näkyy myös sen lukuisissa poikkeuksellisissa levytysprojekteissa. Ensimmäinen virsilevy saavutti kultalevyn noin kuukaudessa, ja kaikkiaan orkesterilla on seitsemän kultalevyä. Platinalevyn ovat saaneet Sibelius-elokuvan soundtrack ja lauluyhtye Rajattoman kanssa tehdyt ABBA- ja Queen-levyt. Sibeliuksen lisäksi orkesterin toiminnan ytimessä on ollut vuodesta 1992 tuottoisa yhteistyö nimikkosäveltäjänsä Kalevi Ahon kanssa. Aho on säveltänyt orkesterille mm. viisi sinfoniaa, ja orkesteri on levyttänyt suuren osan Ahon laajasta orkesterituotannosta.

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa


 

 

SL ClassicLive

SL ClassicLive

SL ClassicLive

Levytykset

Levytykset

Levytykset