AILI IKONEN - LAULAN - PERUTTU

Ladataan Tapahtumat
← Takaisin
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

AILI IKONEN – LAULAN – PERUTTU

Konsertti on peruttu tuotantoteknisistä syistä. Ostetut liput on mahdollista siirtää veloituksetta saman päivän kello 19 konserttiin. Voit tehdä vaihdon mille tahansa vapaalle paikalle lähettämällä sähköpostia sinfonialahti@lahti.fi tai soittamalla puh. 050 518 4568.

Voit myös halutessasi hakea rahojen palautusta 30.9.2022 mennessä tämän linkin kautta.

Liput voi myös palauttaa postitse yhteystietojen ja tilinumeron kera osoitteeseen:
Lippupiste Oy / ”Tapahtuman nimi” palautus
Kansikatu 5, 33100 Tampere


Suomen valovoimaisimman jazzlaulajan lumoavat laulut kohtaavat suuren orkesterin soinnin, kun Aili Ikonen nousee estradille Sinfonia Lahden solistina. Konsertissa Ikosen omat sävellykset soivat syvempinä ja vaikuttavampina kuin koskaan ennen.

Ikosen iholle tulevat laulut pitävät kuulijansa intensiivisesti otteessaan lumoten eteerisillä sävyillään ja nyansseillaan. Laulut kumpuavat elämän eri puolia kuvaavista havainnoista ja tilannekuvista: pakahduttavasta hiljaisesta onnesta, kaipuusta nuoruuden huolettomuuteen, vapaapudotuksesta ja sielun huokoset täyttävästä rakkaudesta.  ”Konsertti on pitkäaikainen suuri haaveeni. Ison orkesterin sointi ja uudet sovitukset täyttävät lauluni aivan uusilla vivahteilla. Odotan konserttia suurella ilolla ja innostuksella.” Ikonen kertoo.

Illan aikana kuullaan monipuolisesti lauluja Ikosen ohjelmistosta, mukana on myös Hectorin Ikoselle suomentamaa ohjelmistoa sekä mm. Junnu Vainion ikivihreä Kotkan poikii ilman siipii.

Katselen taivaalta – Nuori vapaa nainen – Raapaisit pintaa – Luonasi sun – Piirrä minut – Syli  – Että näkisin sinut taas – Toivo – Laulu merestä – Laulan – Armaalle – Läpi harmaan sumun – Tää ei voi odottaa – Kotkan poikii ilman siipii

Ikosen rinnalla musisoi laulajan soololevyilläkin kuultava, maamme huippujazzmuusikoista koostuva trio: pianisti Tuomas J. Turunen, rumpali Mikko Arlin sekä kontrabasisti Mikko Pellinen, joka vastaa myös osaltaan konsertin sovituksista. Sovituksia kuullaan myös muilta Suomen eturivin sovittajilta kuten Mikko Hassinen ja Jaakko Kuusisto.

Aili Ikosen poikkeuksellisen laaja ura on tähän asti sisältänyt lukuisia albumeita, upeita big band- produktioita, Ella Fitzgerald -tulkintoja, televisioesiintymisiä ja 60-luvun jazziskelmiäkin. Suomen tämän hetken ykkösjazzlaulajaksi ja jopa nykyajan Laila Kinnuseksi tituleerattu Ikonen on valloittanut kuulijoita ympäri maan herkällä mutta vahvalla tulkinnallaan.

Aili Ikonen on esiintynyt laaja-alaisesti aikamme huippuartistien kuten Jukka Perkon ja Hectorin kanssa. Häntä on kuultu niin Radion Sinfoniaorkesterin, Tampere Filharmonian, Turun Sinfonian kuin Umo Jazz Orchestrankin solistina. Ikonen tunnetaan nykyisin myös a’cappella-yhtye Rajattoman uutena jäsenenä.


Turvallisesti konserttiin!
Kaikissa Sibeliustalon tapahtumissa, ja konserttien järjestämisessä noudatetaan kulloinkin voimassa olevia viranomaisohjeita ja niistä tiedotetaan tarkemmin Sibeliustalon ja Sinfonia Lahden verkkosivuilla. Lue lisää.


Tapahtumaluokat:

, ,
Päivämäärä:
22.9.2022
Aika:
13:00 - 15:00

Järjestäjä

Sinfonia Lahti