Loading Events
← Takaisin
  • This event has passed.

ENCORE-kamarimusiikkikonsertti – PERUTTU

Aluehallintovirastot ovat 13.3.2020 antaneet määräykset, joiden mukaan yli 500 hengen yleisötilaisuudet sekä sisä- että ulkotiloissa kielletään uuden koronaviruksen aiheuttaman infektion (covid-19) leviämisen ehkäisemiseksi. Sinfonia Lahden konserttien peruutuspäätös noudattaa AVIN:n viranomaisohjeita ja konsertit on peruttu toistaiseksi 12.4.2020 asti.

Muiden kevään 12.4. jälkeen järjestettävien konserttiemme osalta lipunmyynti jäädytetään, ja tässä poikkeustilanteessa asiakas voi, niin halutessaan, palauttaa 12.4. jälkeen järjestettävien konserttien konserttilipun. Lippurahojen palautuksia voi hakea tämän verkkolinkin kautta:
https://web.lippu.fi/palautus

Lisätiedot lippupalautuksista


Sinfoniakonsertti-illan päätteeksi voi nauttia vielä Sinfonia Lahden muusikoiden kamarimusiikkikonsertista.

Vuonna 1785 wieniläinen musiikkikustantaja Hoffmeister tilasi W.A.Mozartilta nipun kvartettoja pianolle ja jousisoittimille. Hänen tarkoituksensa oli kaupata nuotit kaupungin nopeasti kasvaneelle amatööripopulaatiolle ajanvietteeksi. Ensimmäisenä valmistui puolituntinen teos g-mollissa, sävellajissa, jota Mozart varasi vain kaikkein myrskyisämpien tunteidensa tulkiksi. Hoffmeister tyrmistyi. Teos osoittautui niin vaikeaksi, että jopa ammattilaiset joutuivat sen kanssa koville puhumattakaan amatööreistä. Sopimus purettiin nopeasti kannattamattomana liiketoimintana. Siitä huolimatta – tai juuri siksi – Mozartin ensimmäinen pianokvartetto raivasi tietä malliesimerkkinä tuleville säveltäjäpolville kokoonpanon kenties korkeimpana saavutuksena.

W.A. Mozart: Pianokvartetto nr 1 g-molli KV 478  (30 min.)
Allegro
Andante
Rondo

Ossi Tanner, piano
Anni Tikkala, viulu
Lasse-Matti Laakso, alttoviulu
Ilkka Pälli, sello


Event Category:

Date:
13.5.2020
Time:
21:00 - 21:30

Organizer

Sinfonia Lahti