Ismo Alanko ja Sinfonia Lahti

Ladataan Tapahtumat
← Takaisin

Ismo Alanko ja Sinfonia Lahti

ALANKOFONIAA

Karismaattinen Ismo Alanko on yksi Suomen tunnetuimpia rock-muusikoita. Hän tuli ryminällä sisään suomalaiseen musiikkimaailmaan vuonna 1980 Hassisen Koneen laulajana. Alanko on tehnyt monipuolisen uran uteliaana ja uusiutumiskykyisenä taiteilijana. Kolmannesvuosisataan mahtuu Suomen oloissa ainutlaatuinen ura; yli 650 000 myytyä levyä, useita Emma-patsaita ja loppuunmyytyjä kiertueita eri vuosikymmenillä sekä eri kokoonpanoilla.

Hassisen Kone vaihtui pian Sielun Veljet -yhtyeeksi – legendaariseksi kollektiivisen tekemisen ja hurmion laboratorioksi, ja 1990-luvulle tultaessa Alanko siirtyi menestyksekkäästi sooloartistiksi. Ismo Alanko Säätiö venyi rock-kohkaamisesta hiljakseen etnosävyihin. Tätä seurannut Alangon ja lyömäsoittaja Teho Majamäen duo Ismo Alanko Teholla siirsi painopisteen jo reippaammin etnomusiikin puolelle.

ALANKOFONIAA & Sinfonia Lahti

Tällä kertaa Alanko esiintyy kokonainen sinfoniaorkesteri ympärillään. Konsertissa kuullaan läpileikkaus Alangon tuotannosta, kun Hassisen Kone, Sielun Veljet sekä Alangon omat produktiot pukevat orkesterisovitukset niskaansa. Kuultavien kappaleiden joukossa ovat muun muassa Kun Suomi putos puusta, Hullun paperit, Ekstaasiin, Kaiken maailman kehtolaulu, Muoviruusuja omenapuissa sekä Harsoinen teräs.

Kuulijoille on luvassa myös uutta musiikkia, jota Alanko on säveltänyt varta vasten sinfoniaorkesterin kanssa esitettäväksi. Konsertin monipuolisesta sovituskirjosta vastaa joukko maamme eturivin säveltäjiä ja sovittajia, joista Jaakko Kuusisto toimii myös konsertin kapellimestarina.

Liput: Lippu.fi


Tapahtumaluokat:

,
Päivämäärä:
la 24.8.
Aika:
19:00 - 21:00

Järjestäjä

Sinfonia Lahti