Loading Events
← Takaisin
  • This event has passed.

Ismo Alanko & Sinfonia Lahti

ALANKOFONIAA

Karismaattinen Ismo Alanko on yksi Suomen tunnetuimpia rock-muusikoita. Hän tuli ryminällä sisään suomalaiseen musiikkimaailmaan vuonna 1980 Hassisen Koneen laulajana. Alanko on tehnyt monipuolisen uran uteliaana ja uusiutumiskykyisenä taiteilijana. Kolmannesvuosisataan mahtuu Suomen oloissa ainutlaatuinen ura; yli 650 000 myytyä levyä, useita Emma-patsaita ja loppuunmyytyjä kiertueita eri vuosikymmenillä sekä eri kokoonpanoilla.

Hassisen Kone vaihtui pian Sielun Veljet -yhtyeeksi – legendaariseksi kollektiivisen tekemisen ja hurmion laboratorioksi, ja 1990-luvulle tultaessa Alanko siirtyi menestyksekkäästi sooloartistiksi. Ismo Alanko Säätiö venyi rock-kohkaamisesta hiljakseen etnosävyihin. Tätä seurannut Alangon ja lyömäsoittaja Teho Majamäen duo Ismo Alanko Teholla siirsi painopisteen jo reippaammin etnomusiikin puolelle.

ALANKOFONIAA & Sinfonia Lahti

Tällä kertaa Alanko esiintyy kokonainen sinfoniaorkesteri ympärillään. Konsertissa kuullaan läpileikkaus Alangon tuotannosta, kun Hassisen Kone, Sielun Veljet sekä Alangon omat produktiot pukevat orkesterisovitukset niskaansa. Kuultavien kappaleiden joukossa ovat muun muassa Kun Suomi putos puusta, Hullun paperit, Ekstaasiin, Kaiken maailman kehtolaulu, Muoviruusuja omenapuissa sekä Harsoinen teräs.

Kuulijoille on luvassa myös uutta musiikkia, jota Alanko on säveltänyt varta vasten sinfoniaorkesterin kanssa esitettäväksi. Konsertin monipuolisesta sovituskirjosta vastaa joukko maamme eturivin säveltäjiä ja sovittajia, joista Jaakko Kuusisto toimii myös konsertin kapellimestarina.

OHJELMA:

Ismo Alanko, säv. ja sanat:

Taivaan tulet, sov. Markus Fagerudd
Muoviruusuja omenapuissa, Harsoinen teräs, sov. Osmo Tapio Räihälä
Rauhallista, sov. Markus Fagerudd
Kun Suomi putos puusta, sov. Timo Hietala
Päivän uutinen, sov. Lotta Wennäkoski
Hullun paperit, sov. Kimmo Hakola
Maailmanlopun sushibaari, sov. Timo Hietala
Risteys, sov. Arttu Takalo
Ajassa, sov. Marzi Nyman
Iloinen, sov. Jaakko Kuusisto
Miksi varastin rullatuolin?, sov. Timo Hietala
Kaiken maailman kehtolaulu,sov. Timo Hietala
Anteeksiantaja, sov. Jaakko Kuusisto
Mestariteos, sov. Marzi Nyman
Kullankaivajat, sov. Kirmo Lintinen
Ekstaasiin, sov. Timo Hietala

 


Event Categories:

,
Date:
23.8.2019
Time:
19:00 - 21:00

Organizer

Sinfonia Lahti