Ladataan Tapahtumat
← Takaisin
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

ITSENÄISYYSPÄIVÄN JUHLAKONSERTTI – PERUTTU

Ernst Pingoudin sävelkieli toi itsenäistyneen Suomen musiikkielämään tuulahduksen, johon yleisö ei ollut varautunut. Hänen ensimmäisen sinfoniansa on täynnä kiihkoa, jossa sibeliaaninen maalailu saa väistyä malminkatkuisen vimman tieltä. Kaija Saariahon teoksen motto on Percy Bysshe Shelleyn oodista: “Yksi pysyy, moni muuttuu ja menee ohi; Taivaan valo loistaa iäti; Maan varjot katoavat.” Saariahon tunnelmallisessa värikylvyssä Sibeliustalon ranskalaisromanttiset urut pääsee parhaimmilleen.

Konsertti on peruttu yleisötilaisuutena koronaepidemian rajoitusten vuoksi. Konsertti lähetetään YouTube-kanavallamme 6.12. klo 15. Konserttitallenne on katsottavissa myös myöhemmin.

”Olen ollut Suomen Säveltäjien jäsen opiskeluajoistani asti. Kun mut hyväksyttiin yhdistyksen jäseneksi, se oli tosi tärkeää mun identiteetille. Saatoin kuvitella itseni säveltäjäksi muiden ammattisäveltäjien joukossa.” – Kaija Saariaho tervehtii Suomen Säveltäjiä ja kollegoitaan yhdistyksen 75-vuotisjuhlan kunniaksi. Katso Kaija Saariahon tervehdys Suomen Säveltäjät ry:lle 75-vuotisjuhlan kunniaksi.


Konsertin lippuhyvitykset
Konsertti on peruttu yleisötilaisuutena koronaepidemian rajoitusten vuoksi. Lippujen palautuksesta vastaa Lippupiste.


Sinfonia Lahti pidättää oikeuden konserttien ohjelmisto- ja ajankohtamuutoksiin, mikäli Suomen hallituksen asettamat rajoitukset jatkuvat ja koronaviruksen tartuntatilanne sitä syksyllä 2020 edellyttävät.


Tapahtumaluokka:

Päivämäärä:
6.12.2020
Aika:
15:00 - 16:30

Järjestäjä

Sinfonia Lahti