Ladataan Tapahtumat
← Takaisin
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

KEVÄTJUHLA

HUOM!
Dalia Stasevskan sairastumisen johdosta konsertin johtaa kapellimestari Petri Komulainen. Konserttiohjelmaan ei tule muutoksia, mutta klo 18 Konserttietkot Dalian kanssa -tilaisuus peruuntuu.


Sinfonia Lahden ja konservatorion kolmisenkymmentä nuorta lahjakkuutta sulautuvat yhdeksi suureksi superorkesteriksi, joka esittää Dmitri Šostakovitšin suosituimpiin teoksiin kuuluvan viidennen sinfonian. Prokofjevin viulukonsertto nro 1 solistina Sinfonia Lahden kanssa debytoi viulisti Tami Pohjola. Konsertin aluksi osoitamme tukemme Ukrainalle soittamalla Ukrainan kansallishymnin. 

Lahden konservatorion yli satavuotisen historian aikana yksi asia on pysynyt muuttumattomana: innostuneet oppilaat ja opettajat ovat vuosi vuoden jälkeen yhdessä luoneet hienoja musiikkielämyksiä niin kodeissa, oppitunneilla kuin konserteissakin. Laadukkaan työn ansiosta konservatorion oppilailla ja opiskelijoilla on myös ajoittain mahdollisuus esiintyä yhdessä ammattilaisten kanssa, kuten tänään Sinfonia Lahden konsertissa.

Viulisti Tami Pohjola on nuoresta iästään huolimatta jo voittanut kansainvälisiä ja kansallisia kilpailuja ja esiintynyt eri puolilla Eurooppaa. Hänen nöyrä lähestymistapansa musiikkiin on ihastuttanut klassisen musiikin kuulijakuntaa. Vuonna 2019 hän voitti ensimmäisen palkinnon kansainvälisessä Dinu Lipatti -viulukilpailussa ja vuonna 2015 hän sai ensimmäisen palkinnon Kuopion viulukilpailussa. Hän voitti myös kansainvälisen Young Musician -kilpailun Virossa vuonna 2009 ja sai toisen palkinnon Jyväskylän Juhani Heinonen -viulukilpailussa nuorempien sarjassa vuonna 2009 ja vanhempien sarjassa vuonna 2012. Lue lisää Tami Pohjolasta.

”Tami Pohjola lienee Pekka Kuusistosta seuraava johtava viulukykymme ja tulkitsi hyvin integroidun soolo-osuuden kaikella mahdollisella soinnillisella hienostuneisuudella ja ilmaisullisella herkkyydellä.”
Mats Liljeroos, Hufvudstadsbladet 11.3.2018

”Varmalla teknisellä otteella Pohjola sai viulunsa laulamaan puhtaasti ja tuoreesti.”
Jukka Isopuro, Helsingin Sanomat 13.6.2016


Turvallisesti konserttiin!
Kaikissa Sibeliustalon tapahtumissa, ja konserttien järjestämisessä noudatetaan kulloinkin voimassa olevia viranomaisohjeita ja niistä tiedotetaan tarkemmin Sibeliustalon ja Sinfonia Lahden verkkosivuilla. Lue lisää.

Sinfonia Lahti pidättää oikeuden konserttien ohjelmisto- ja ajankohtamuutoksiin, mikäli rajoitukset ja koronaviruksen tartuntatilanne sitä edellyttää.


Tapahtumaluokat:

,
Päivämäärä:
7.4.2022
Aika:
19:00 - 21:00

Järjestäjä

Sinfonia Lahti