Ladataan Tapahtumat
← Takaisin
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

METAFONIAA

Suomen menestynein jousikvartetti, Sinfonia Lahden vuoden 2019 residenssitaiteilija Meta4 soittaa bravuurinumeronsa, minimalistisäveltäjä John Adamsin Absolute Jestin, jossa muistot Beethovenista tunkevat keskelle sinnikkäästi sykkivää amerikkalaisjytkettä. Amerikkalaista hurvittelua ja tuhannen ja yhden yön tarinoita tarjoilee Euroopan konserttisaleja valloittava 27-vuotias brittikapellimestari Kerem Hasan, joka esiintyy Sinfonia Lahden kanssa nyt ensi kerran.

Kestosuosikki Šeherazade tuo konserttiin Tuhannen ja yhden yön tarinoiden tunnelmaa
Nikolai Rimski-Korsakovin sinfonisen Šeherazade-sarjan tarina tapahtuu 800-luvun Intiassa. Sinfoninen sarja sisältää valikoituja esimerkkejä Tuhannen ja yhden yön tarinoista. Musiikin sävy on ehdottomasti enemmän sinfoninen kuin kerronnallinen, tarinoiden kulkua ei pyritä kuvittamaan kovin tarkoin. Rimski-Korsakov tunnetaan yhtenä romantiikan ehdottomasti tärkeimmistä mestareista orkestroinnin alalla. Vuonna 1888 valmistuneen Šeherazaden erittäin värikylläinen musiikki kirvoitti kohteliaisuuksia jopa Debussyltä, joka tunnetusti oli kriitikoista ankarin. Kunnianosoituksena Rimski-Korsakovia kohtaan hän myös siteerasi Šeherazadea La Mer -teoksessaan. Šeherazade on epäilemättä säveltäjänsä tunnetuin ja eniten esitetty teos, ja se voidaan lukea yhdessä Tšaikovskin pianokonserton kanssa populaariklassikoiden todellisten kestosuosikkien joukkoon.

n. klo 21 Metsänhaltija-klubi
Sinfoniakonsertin jälkeen ilta jatkuu Metsähallissa Metsänhaltija-klubilla, joka saa vieraakseen Klasariklubin Helsingistä. Klasariklubi on Meta4 -kvartetin viulistin Minna Pensolan vuonna 2008 perustama konsepti, joka yhdistää rennon baari-illan, artistien kanssa jutustelun sekä klassisen livemusiikin kuuntelun. Klasariklubin useat vierailukeikat kaupungeissa ja festareilla ympäri Suomea ovat tehneet siitä tunnetun koko maassa.  Klubi nousikin nopeasti ilmiöksi klassisen musiikin kentällä, toimien esikuvana monelle perinteisistä konserttitraditioista poikkeavalle toimijalle. Tällä kertaa lavalle nousee koko Meta4-jousikvartetti. Vapaa pääsy.


Tapahtumaluokat:

,
Päivämäärä:
19.9.2019
Aika:
19:00

Järjestäjä

Sinfonia Lahti