PÄÄSIÄISKONSERTTI

Ladataan Tapahtumat
← Takaisin
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

PÄÄSIÄISKONSERTTI

Bachin passiot ovat kuuluneet Dominanten vakio-ohjelmistoon jo pitkän aikaa. Passioesiintymisiä on vuosien saatossa kertynyt yli 20. Erityisesti 2000-luvulla passioyhteistyö Sinfonia Lahden kanssa on muodostunut lähes jokavuotiseksi perinteeksi. Muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta Dominante on matkannut aina Lahteen pääsiäisviikolla orkesterin vieraaksi, niin tänäkinvuonna. Sinfonia Lahti matkaa vuorostaan ti 27.3. Dominanten vieraaksi Temppeliaukion kirkkokonserttiin. Edellisen kerran Dominante ja Sinfonia Lahti esiintyivät yhdessä Helsingissä vuonna 2015. Tuolloin ohjelmassa oli sama teos osana Dominanten 40-vuotisjuhlakonserttien sarjaa.

Konsertin kapellimestarin, Seppo Murron, mukaan Bachin Johannes-passio tarjoaa Matteus-passioon verrattuna intiimimmän ja jopa rohkeamman näkökulman pääsiäisen sanomaan. Niin teoksen rakenne kuin esittäjäkoneistokin ovat erilaiset. Matteus-passion kaksoiskuoron ja -orkesterin vastapainona esittäjistö on yhtenäinen. ”Tärkeintä on kuitenkin loistelias musiikki. Mestarin nerokas kädenjälki ei jätä ketään kylmäksi suuren draaman keskellä”, Murto tiivistää.

Konsertin solistikunta on Dominantelle hyvin tuttu. Evankelistan roolin laulava ruotsalainen tenori Johan Christensson saapuu toista kertaa mukaan Dominanten passiosolistiksi. Sopraano Ilona Jokinen ja baritoni Elja Puukko olivat yhdessä Dominanten ja Sinfonia Lahden kanssa mukana edellisessä Johannes-passio -konsertissa vuonna 2015. Essi Luttinen oli mukana joulukuussa Dominanten ja Lohjan kaupunginorkesterin Jouluoratorioesityksissä. Jeesuksen roolin laulava Juha Kotilainen on niin ikään tuttu näky Dominanten passioesiintymisissä. Estradille nousee myös Dominanen varajohtaja Juhana Kotilainen, joka asettuu Pilatuksen roolissa näkyvälle paikalle tuomariksi Jeesuksen pääsiäisen draamassa.


Tapahtumaluokat:

,
Päivämäärä:
28.3.2018
Aika:
19:00 - 21:00

Järjestäjä

Sinfonia Lahti