Loading Events
← Takaisin
  • This event has passed.

PREMIÄÄRI 1911

Neljäs sinfonia vie tummiin sointeihin ja atonaalisuuden rajoille. Sen sisäänpäin kääntynyt ekspressiivisyys hämmensi aikalaisia. Se on tiivis ja keskittynyt, mutta avaa samalla laajoja sisäisiä visioita. Yksi Sibeliuksen hienoimmista sinfonioista.

Öinen ratsastus ja auringonnousu kuvastaa Sibeliuksen mukaan ”tavallisen ihmisen sisäisiä elämyksiä hänen ratsastaessaan yksinään metsän hämärän läpi; milloin iloisena siitä, että on kahden kesken luonnon kanssa, milloin peloissaan hiljaisuudesta tai sen katkaisevista vieraista äänistä…”. Lopussa aurinko valaisee maiseman.

Sama konserttiohjelma kuultiin säveltäjän itsensä johtamana Helsingissä vuonna 1911, ja tuolloin sinfonia nro 4 sai kantaesityksensä.


Klo 18 Johdatus konserttiin / Puusepän Sali

Timo Virtanen: Rekonstroidut konsertit 1911 ja 1927


Kaikissa Sibeliustalon tapahtumissa, ja konserttien järjestämisessä noudatetaan kulloinkin voimassa olevia viranomaisohjeita ja niistä tiedotetaan tarkemmin Sibeliustalon ja Sinfonia Lahden verkkosivuilla. Lue lisää.

Sinfonia Lahti pidättää oikeuden konserttien ohjelmisto- ja ajankohtamuutoksiin, mikäli rajoitukset ja koronaviruksen tartuntatilanne sitä edellyttää.


Event Categories:

, ,
Date:
2.9.2022
Time:
19:00 - 21:00

Organizer

Sinfonia Lahti