Ladataan Tapahtumat
← Takaisin
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

SIBELIUS-FESTIVAALI 2020 – SIBELIUSTA AIKALAISSOITTIMIN

Sotien jälkeen sinfoniaorkesterin sointi harppoi kohti nykyaikaa. Luonnonmukaiset sävyerot tasoittuivat, jousisoittimien kielet muuttuivat metallisiksi, äänimaailma valmistautui digitaalisen vallankumouksen tarpeisiin – mutta Sibeliuksen korviin uusi uljas sointi ei koskaan ehtinyt. Sibelius-festivaalin päätöskonsertissa kapellimestari Tomas Djupsjöbacka ja Suomalainen barokkiorkesteri herättävät yli sata vuotta vanhan perinteen henkiin juuri sellaisilla soittimilla, joille säveltäjä musiikkinsa kirjoitti. Sibelius-talon maailmankuulussa akustiikassa historiallisten soittimien hienoviritteiset vivahteet syttyvät kauneimmilleen.

Tässä konsertissa on ennenkuulumaton mahdollisuus kuulla tuttuja Jean Sibeliuksen teoksia ensimmäistä kertaa Sibeliuksen ajan mukaisilla soittimilla esitettynä! Konsertti aloittaa Suomalaisen barokkiorkesterin (FiBO) Sibelius ja aikalaiset -projektin, jossa barokin ja klassismin aikakauden teoksien esittämisen mullistanut historiallinen esityskäytäntöjen tutkiminen ja ennen kaikkea nykyajasta poikkeavat soittimet valjastetaan Sibeliuksen orkesterimusiikin käyttöön. Tämän myötä odotettavissa on erilainen sointikokemus, läpikuultavampi ja kevyempi kuin mihin yleisesti on totuttu.

Suomalaista barokkiorkesteria johtaa Sibelius ja aikalaiset -projektin ideoinut kapellimestari Tomas Djupsjöbacka.

Sunnuntaibrunssi klo 11-15
Ravintola Lastun sunnuntaibrunssilla tarjolla laaja kattaus maukkaita brunssiherkkuja: kauden salaatteja ja vihanneksia, makkaroita, paistoksia, munakkaita, tuoreita hedelmiä, juustoja, leipiä ja croissanteja. Lue lisää ja tilaa ennakkoon

Sinfonia Lahti pidättää oikeuden konserttien ohjelmisto- ja ajankohtamuutoksiin, mikäli Suomen hallituksen asettamat rajoitukset jatkuvat ja koronaviruksen tartuntatilanne sitä syksyllä 2020 edellyttävät.


Tapahtumaluokat:

, ,
Päivämäärä:
18.10.2020
Aika:
11:30

Järjestäjä

Sinfonia Lahti