Loading Events
← Takaisin
  • This event has passed.

SIBELIUS-FESTIVAALI 2020 – SIBELIUKSEN PIANOMUSIIKKIA

Tuskin yhdenkään sinfonikon pianokappaleita on niin perusteettomasti parjattu kuin Sibeliuksen. Niitä on pidetty hänen arvolleen sopimattomina, niitä on kutsuttu ilman kunnioitusta ja rakkautta syntyneinä välipaloina – liian pieninä jättiläisen tekosiksi. Totuus on, ettei yksikään Sibeliuksen teos ole vähäpätöinen. Päin vastoin: pianokappaleillaan säveltäjä ruokki perheensä, loi suomalaisille konserttisaleille ja kahvisalongeille sopusointuisen äänimaailman, ja mikä tärkeintä, kylvi kansallisen identiteetin versoja jokaiseen pianolla varustettuun olohuoneeseen. Konsertin ohjelma kattaa säveltäjän lähes koko uran aina varhaisesta Impromptusta vuonna 1924 syntyneisiin romanttisiin kappaleisiin.

Entinen ihmelapsi, nykyinen ihmemies Mackenzie Melemed on luonut erityisen suhteen suomalaisyleisöön voitettuaan Maj Lind -pianokilpailun vuonna 2017.

Sinfonia Lahti pidättää oikeuden konserttien ohjelmisto- ja ajankohtamuutoksiin, mikäli Suomen hallituksen asettamat rajoitukset jatkuvat ja koronaviruksen tartuntatilanne sitä syksyllä 2020 edellyttävät.


Event Categories:

, ,
Date:
16.10.2020
Time:
13:00 - 14:00

Organizer

Sinfonia Lahti