SIBELIUS-FESTIVAALI: KULLERVO

Ladataan Tapahtumat
← Takaisin

SIBELIUS-FESTIVAALI: KULLERVO

Avajaiskonsertissa torstaina kuullaan Kullervo solisteinaan sopraano Johanna Rusanen-Kartano ja baritoni Arttu Kataja, ja mieskuoro-osuudesta vastaa Ylioppilaskunnan Laulajat. Kullervoa edeltää Timo Alakotilan teos E. Lönnrotin jalanjäljissä, joka johdattaa Sibeliuksen musiikin kansanmusiikkijuurille. Teoksessa esiintyy Alakotilan itsensä lisäksi Johanna Iivanainen, Maria Kalaniemi ja Mikko Iivanainen.

Kullervo on nuoren Sibeliuksen valtava voimannäyttö. Teoksen hahmottelu alkoi jo opiskeluvuonna 1891 Wienissä, kun Sibelius alkoi lukea Kalevalaa.

Viisiosainen, yli tunnin mittainen sinfoninen teos kertoo antisankarin legendan paatoksella ja  kansallisromanttisella arkaaisuudella. Unisonossa kajahtavan mieskuoron kalevalainen poljento ja  kaksi solistia kruunaavat massiivisen, rönsyävän ja vimmaisen teoksen. Tämän jälkeen Sibelius saattoi vain ryhtyä tiivistämään sävelkieltään.

Klo 18  Johdatus konserttiin / toimittaja Eva Tigerstedt


Sinfonia Lahden Sibelius-festivaali toteutetaan poikkeusjärjestelyin noudattaen määräyksiä yleisön ja henkilökunnan turvallisuuden takaamiseksi. Lippuja myydään vain rajoitetulle yleisömäärälle, reiluin turvavälein. Mikäli rajoitukset poistuvat, turvaväleistä luovutaan ja myynnistä poistetut paikat vapautetaan myyntiin.

Sinfonia Lahti pidättää oikeuden konserttien ohjelmisto- ja ajankohtamuutoksiin, mikäli rajoitukset ja koronaviruksen tartuntatilanne sitä edellyttää.


Tapahtumaluokat:

,
Päivämäärä:
to 2.9.
Aika:
19:00 - 21:00

Järjestäjä

Sinfonia Lahti