Loading Events
← Takaisin
  • This event has passed.

SIBELIUS-FESTIVAALI: KULLERVO

KUUNTELE tästä musiikkitoimittaja Eva Tigerstedtin esittely illan konsertista
”Kuulkaa, näytän teille mitä kaikkea minussa on!”

 

Avajaiskonsertissa torstaina kuullaan Kullervo solisteinaan sopraano Johanna Rusanen-Kartano ja baritoni Arttu Kataja, ja mieskuoro-osuudesta vastaa Ylioppilaskunnan Laulajat. Kullervoa edeltää Timo Alakotilan teos E. Lönnrotin jalanjäljissä, joka johdattaa Sibeliuksen musiikin kansanmusiikkijuurille. Teoksessa esiintyy Alakotilan itsensä lisäksi Johanna Iivanainen, Johanna Juhola ja Mikko Iivanainen.

Kullervo on nuoren Sibeliuksen valtava voimannäyttö. Teoksen hahmottelu alkoi jo opiskeluvuonna 1891 Wienissä, kun Sibelius alkoi lukea Kalevalaa.

Viisiosainen, yli tunnin mittainen sinfoninen teos kertoo antisankarin legendan paatoksella ja  kansallisromanttisella arkaaisuudella. Unisonossa kajahtavan mieskuoron kalevalainen poljento ja  kaksi solistia kruunaavat massiivisen, rönsyävän ja vimmaisen teoksen. Tämän jälkeen Sibelius saattoi vain ryhtyä tiivistämään sävelkieltään.

 


Sinfonia Lahden Sibelius-festivaali toteutetaan poikkeusjärjestelyin noudattaen määräyksiä yleisön ja henkilökunnan turvallisuuden takaamiseksi. Lippuja myydään vain rajoitetulle yleisömäärälle, reiluin turvavälein, vain noin joka kolmas istuin on myynnissä – ei vierekkäisiä paikkoja.

Sinfonia Lahti pidättää oikeuden konserttien ohjelmisto- ja ajankohtamuutoksiin, mikäli rajoitukset ja koronaviruksen tartuntatilanne sitä edellyttää.


Event Categories:

,
Date:
2.9.2021
Time:
19:00 - 21:00

Organizer

Sinfonia Lahti