Loading Events
← Takaisin
  • This event has passed.

SIBELIUS-FESTIVAALI: POHJOLAN TYTÄR

KUUNTELE tästä musiikkitoimittaja Eva Tigerstedtin esittely illan konsertista
”Nuoruuden sieluntilan ilmaus”

 

Pohjolan tytär vie värikkääseen ja dramaattiseen orkesterifantasiaan, kalevalaiseen taruun Väinämöisestä ja kultalankoja kutovasta Pohjolan tyttärestä. Bardi taas kertoo Sibeliuksen omin sanoin ”muinaisskandinaavisen, viikinkiaikaisen balladin”. Se avautuu aavistellen ja hienovireisen melankolisesti, kuin kaukaa nouseva muisto. Sadun säveltämisen Sibelius aloitti pian Kullervon ja häidensä jälkeen. ”Siihen sisältyy koko nuoruuteni”, hän kertoi. Se oli ”sieluntilan ilmaus”.

Einojuhani Rautavaaran orkestroimat Sibeliuksen laulut muodostavat ”elämän virran”, jonka tulkitsee brittiläinen bassobaritoni Andrew Foster-Williams.

Jean Sibelius (sov. Einojuhani Rautavaara): In the Stream of Life
Die stille Stadt, Op. 50 No. 5 [The Quiet Town]
Jägargossen, Op. 13 No. 7 [The Young Sportsman]
Hjärtats morgon, Op. 13 No. 3 [The Heart’s Morning]
Älven och snigeln, Op. 57 No. 1 [The River and the Snail]
Näcken, Op. 57 No. 8 [The Elf King]
Jag är ett träd, Op. 57 No. 5 [The Tree]
Svarta rosor, Op. 36 No. 1 [Black Roses]

 


Sinfonia Lahden Sibelius-festivaali toteutetaan poikkeusjärjestelyin noudattaen määräyksiä yleisön ja henkilökunnan turvallisuuden takaamiseksi. Lippuja myydään vain rajoitetulle yleisömäärälle, reiluin turvavälein, noin joka kolmas istuin on myynnissä – ei vierekkäisiä paikkoja.

Sinfonia Lahti pidättää oikeuden konserttien ohjelmisto- ja ajankohtamuutoksiin, mikäli rajoitukset ja koronaviruksen tartuntatilanne sitä edellyttää.


Event Categories:

,
Date:
4.9.2021
Time:
17:00 - 19:00

Organizer

Sinfonia Lahti