SIBELIUS-FESTIVAALI: RUNONLAULAJA

Ladataan Tapahtumat
← Takaisin

SIBELIUS-FESTIVAALI: RUNONLAULAJA

Kirkkoveneellä Myllysaaren luontoon ja runonlaulun maailmaan!
Häidensä jälkeen 1892 Sibelius matkasi Karjalaan runonlaulujen keruuseen. Itkuvirret ja runonlaulut, niiden historia ja Sibeliuksen matka avautuvat Pajolaine-kansanlauluduon tarinallisessa konsertissa.

Pajolaine-kansanlauluduo on kahden ammattilaulajan, Emmi Kuittisen ja Minsku Tammelan, yhtye. Siinä soivat kaksi ihmisääntä, ei sen enempää eikä vähempää! Pajolaine on laulutoveruudesta ponnistava tutkimusmatka karjalaiseen lauluperinteeseen, jossa kaksikon upeat lauluäänet ja kekseliäs minimalistinen musisointi antavat perinteelle tilan loistaa. He ovat laulaneet yhdessä vuodesta 2011 ja ovat ajan mittaan hioutuneet kaksikoksi, joka vetäisee keikan niin isolla torilavalla kuin pienessä hirsipirtissäkin.

Sään salliessa konsertti toteutetaan ulkoilmakonserttina, muutoin konsertti Myllysaaren Ravintola Kommodorissa.
Oheisohjelmana toteutetaan Kirkkovenematka Myllysaareen, mikäli koronarajoitukset ja sää sallivat. Kirkkovenematka tulee myyntiin elokuussa.

 


Sinfonia Lahti pidättää oikeuden konserttien ohjelmisto- ja ajankohtamuutoksiin, mikäli rajoitukset ja koronaviruksen tartuntatilanne sitä edellyttää.


Tapahtumaluokat:

,
Päivämäärä:
la 4.9.
Aika:
11:00 - 12:00

Järjestäjä

Sinfonia Lahti