Ladataan Tapahtumat
← Takaisin
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Viron 100 vuotta juhlavuoden kunniaksi festivaalille on kutsuttu Viron kansallinen sinfoniaorkesteri (ERSO), orkesterin taiteellisen johtajan, legendaarisen virolaisen Sibelius-kapellimestarin Neeme Järven johdolla.

Neeme Järvi: “Vierailulla Sibelius-festivaalille on minulle syvä henkilökohtainen merkitys”

Kapellimestari Neeme Järvi iloitsee tulevasta vierailusta. ”Tämä vierailu juhlistaa niin Suomen kuin Viron itsenäisyyden juhlavuosia”, Järvi kuvailee ja sanoo vierailulla olevan hänelle syvä henkilökohtainen merkitys: ”Saan kunnian olla mukana juhlistamassa näitä tärkeitä tapahtumia kotimaassani Virossa ja lähinaapurissa Suomessa, mikä mahdollistaa tämän historiallisen ajanjakson juhlistamisen yhdessä.” Viron kansallisen sinfoniaorkesterin intendentti Kristjan Hallik kertoo vierailun Lahden Sibelius-festivaalille olevan myös orkesterille suuri kunnia. ”Toivoaksemme esityksemme tuo uuden näkökulman Sibeliuksen musiikkiin, koska maestro Järven musiikinteko on jotain ainutkertaista”, Hallik toteaa.

Neeme Järvi ja Viron kansallinen sinfoniaorkesteri

Maailman tämän hetken arvostetuimpiin kapellimestareihin lukeutuva Neeme Järvi (s. 1937) on tehnyt lähes 500 levytystä ja johtanut lukuisia maailman ykkösorkestereita, mm. Berliinin filharmonikkoja, Amsterdamin kuninkaallista Concertgebouw-orkesteria, Baijerin radion sinfoniaorkesteria ja Leipzigin Gewandhausorchesteria. Vuosina 1982–2004 hän toimi Göteborgin sinfonikkojen ylikapellimestarina, ja teki siellä runsaasti Sibelius-levytyksiä BIS-levymerkille, mm. kaikki sinfoniat.

Järven yhteistyö vuonna 1926 perustetun Viron kansallisen sinfoniaorkesterin kanssa alkoi vuonna 1956, ja vuonna 1963 hänestä tuli orkesterin (silloinen Viron radion sinfoniaorkesteri) ylikapellimestari aina vuoteen 1979 asti. Järvi kehitti vahvasti orkesterin taiteellista tasoa, laajensi sen ohjelmistoa ja johti myös orkesterin ensimmäiset ulkomaanvierailut Romaniaan ja Bulgariaan vuonna 1972 ja Kuwaitiin vuonna 1976. Orkesteri on vieraillut mm. ympäri Eurooppaa ja Yhdysvalloissa sekä monilla festivaaleilla, mm. Itämeri-festivaalilla Tukholmassa ja Europamusicale-festivaalilla Münchinissä.

Lipunmyynti Ticketmaster Suomen jakelu- ja myyntiverkostossa sekä Sibeliustalon lipunmyynnissä.

 


Tapahtumaluokat:

, ,
Päivämäärä:
7.9.2018
Aika:
19:00 - 21:00

Järjestäjä

Sinfonia Lahti