Loading Events
← Takaisin
  • This event has passed.

Jo 19. kertaa järjestettävä kansainvälinen Sibelius-festivaalimme suuntaa katseensa Baltiaan. Vuonna 2018 Viron tasavallan perustamisesta tulee kuluneeksi 100 vuotta, ja Jean Sibeliuksella oli henkilökohtainen yhteys Baltian musiikkielämään hänen käydessään johtamassa omaa musiikkiaan konserttikiertueilla Virossa ja Latviassa 1900-luvun alkuvuosina. Sinfonia Lahden kahdessa sinfoniakonsertissa esiintyy latvialainen tähtiviulisti Baiba Skride, torstain konsertin ohjelmassa on viulukonsertto.

Festivaalipäiviin sisältyy myös kamarimusiikkia ja muuta Sibelius-aiheista ohjelmaa. Torstain sinfoniakonsertin jälkeen Sibeliustalon pääsalissa esiintyy myöhäisillan kamarimusiikkikonsertissa Wellamo-trio kokoonpanossa Anu Silvasti (piano), Lotta Nykäsenoja (viulu) ja Ilkka Uurtimo (sello) esittäen Sibeliuksen pianotrion a-molli ”Hafträsk”. Konsertti sisältyy sinfoniakonserttilipun hintaan.

Johdatus konserttiin -tilaisuudet tarjoavat mielenkiintoista lisätietoa festivaalilla kuultavasta musiikista ja siihen liittyvästä ajankuvasta. Torstaina laajasti Baltian historiaa tutkinut valtiotieteen tohtori Martti Turtola johdattaa aiheeseen otsikolla ”Suomi 100 – Viro 100. Itämeri kulttuurin siltana etelään ja länteen”. Tilaisuus on suomeksi, ja tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Lipunmyynti osoitteessa www.ticketmaster.fi sekä Sibeliustalon lipunmyynnissä.


Event Categories:

, ,
Date:
6.9.2018
Time:
19:00 - 21:00

Organizer

Sinfonia Lahti