Loading Events
← Takaisin
  • This event has passed.

SINFONIA LAHTI PLAYS QUINCY JONES

Vuonna 1933 syntynyt Quincy Jones on elävä yhdysvaltalainen musiikkilegenda, joka tunnetaan niin muusikko-lauluntekijänä kuin myös mm. Michael Jacksonin kuuluisimpien albumien Off the Wall, Thriller ja Bad tuottajana.

Sinfonia Lahden konsertissa kuullaan mm. Austin Powers -elokuvista tuttu Soul Bossa Nova, klassikkosävelmät Never Let Me Go, Somewhere sekä joukko Michael Jacksonin suurimpia hittejä, mm. Billie Jean ja Thriller. Konsertin johtaa musiikillisesta kokonaisuudesta vastaava, Jonesin itsensä kanssa työskennellyt kapellimestari Jules Buckley, jonka mukana tulee lauluja tulkitsemaan joukko brittiläisiä solisteja. Buckley on johtanut vastaavan konsertin mm. maineikkaalla BBC Proms -festivaalilla Lontoossa vuonna 2016.

Muusikkona, säveltäjänä, sovittajana, levytuottajana, musiikkibisnesvaikuttajana ja kulttuuri-ikonina Quincy Jones on ollut rajoista piittaamaton muutoksen taiteilija. Tämä konserttiohjelma kuljettaa kuulijan halki toisen maailman sodan jälkeisen rytmimusiikkihistorian. Tarinan varhaisimmat kaiut soivat Jonesin nuoruusajan big bandien henkeä ja matka päättyy modernin popin järeimpiin klassikoihin. Ainoastaan yksi mies voi piirtää näin huiman jazzin kultakaudelta modernin soulin ja funkin aikaan ulottuvan kaaren. Quincy Jones on tärkein silta, joka sitoo yhteen modernin jazzin ja mustan musiikin populaarimman laidan tarinat.  Hän on sekä be bop että hip hop.

Quincy Jonesin työ supertähtien sovittajana ja -tuottajana on hänen uransa eniten huomiota saanut puoli. Työ showbisneksen huipulla alkoi 1960-luvulla Frank Sinatran aisaparina. Sekä kaupallisen menestyksen että historiallisen merkityksen näkökulmasta Jonesin panos popin kultasormena huipentuu kuitenkin Michael Jacksonin tuottajana. The Wiz-elokuvasta vuonna 1978 alkanut intensiivinen yhteistyö saavuttaa taiteellisen lakipisteensä vuonna 1982 ilmestyneellä Thriller-albumiin. Maailman kaikkien aikojen myydyimmän pitkäsoiton lauluja kuulemme konsertissa peräti neljä: Human Nature, Billie Jean, Lady In My Life ja  Thriller.

Home – Quincy Jones


Turvallisesti konserttiin!
Kaikissa Sibeliustalon tapahtumissa ja konserttien järjestämisessä noudatetaan kulloinkin voimassa olevia viranomaisohjeita ja niistä tiedotetaan tarkemmin Sibeliustalon ja Sinfonia Lahden verkkosivuilla. Lue lisää

Sinfonia Lahti pidättää oikeuden konserttien ohjelmisto- ja ajankohtamuutoksiin, mikäli rajoitukset ja koronaviruksen tartuntatilanne sitä edellyttää.


Event Categories:

, ,
Date:
22.4.2022
Time:
13:00 - 15:00

Organizer

Sinfonia Lahti