Ladataan Tapahtumat
← Takaisin
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

SINFONIAKONSERTTI

Kunnianosoitus mestarille

Prokofjev – Prokofjev

Konsertti on kunnianosoitus säveltäjämestari Sergei Prokofjevin musiikille.  Konsertin ensimmäisellä puolella kuullaan mestarin toinen pianokonsertto. Tämä rytmikäs ja eteenpäin menevä konsertto kuuluu ainoastaan todellisten pianovirtuoosien ohjelmistoon ja Sinfonia Lahden kanssa teoksen tulee tulkitsemaan kiinalaispianisti Haochen Zhang. Konsertin jälkipuolisko tarjoilee täydellisen vastakohdan alkupuoleen. Sinfonia nro 5 on sävyltään hyvin valoisa ja heroinen, joten sitä kuunnellessa mieli vahvistuu. Konsertin johtaa orkesterin ylikapellimestari Dima Slobodeniouk.

Sinfoniakonsertin jälkeen jatkamme iltaa kamarimusiikkikonsertilla, konsertin ohjelmassa Frédéric Chopinin Pianokonsertto nro 1. ”Chopinin levyt saivat minut lapsena rakastumaan pianonsoittoon ja rakkaus hänen musiikkiinsa on kantanut siitä saakka. Chopinin synnyinmaassa Puolassa olen käynyt useasti, esittänyt puolalaisyleisölle Chopinin musiikkia ja myös kuunnellut kansainvälisiä Chopin-pianokilpailuja paikan päällä”, kertoo Ossi Tanner.

Kamarimusiikkikonsertin kesto noin 40 min. Kamarimusiikkikonserttiin on vapaa pääsy.

Sinfonia Lahden residenssitaiteilija
Ossi Tanner

Sinfonia Lahden residenssitaiteilijana aloittaa kevätkaudella 20-vuotias Ossi Tanner, joka voitti Tampereen pianokilpailun toukokuussa 2017. Tanner debytoi orkesterin kanssa solistiteoksenaan Frédéric Chopinin toinen pianokonsertto.

”Minulle on suuri ilo ja kunnia saada näin upea mahdollisuus. On hienoa havaita, että Sinfonia Lahti jatkaa suomalaisen musiikkielämän perinnettä nuorten lupauksien tukemisessa. En malta odottaa musisointia orkesterilaisten ja Hannu Linnun kanssa ja tutustumista lahtelaisyleisöön usean konsertin merkeissä Sibeliustalon upeassa miljöössä!”, kuvailee Tanner.

Ossi Tanner esiintyy Sinfonia Lahden kanssa 22.2., 15.3. ja 20.4.

Klo 18.30 Preludi Metsähallissa 
Konserttikaudella 2017-2018 Lahden konservatorion pienryhmät konsertoivat Metsähallissa ennen illan konserttia. Preludi Metsähallissa -konsertit alkavat puoli tuntia ennen illan konsertin alkua. Kokoonpanot ja ohjelmistot vaihtuvat konserteittain. Preludi Metsähallissa -konsertteihin on vapaa pääsy.


Tapahtumaluokat:

,
Päivämäärä:
15.3.2018
Aika:
19:00 - 21:00

Järjestäjä

Sinfonia Lahti