Ladataan Tapahtumat
← Takaisin
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

SINFONIAKONSERTTI

Zinovjev – Schumann – Melartin – López

Autenttinen, herkkä, virkistävä, jykevä… maailman kuuluisimpiin pianisteihin kuuluva Barry Douglas on kerännyt adjektiiveja sanavaraston ylähyllyltä alkaen vuoden 1986 Moskovan Tšaikovski-kilpailun voitostaan. Tällä kertaa hän soittaa Robert Schumannin runollisen pianokonserton solistina. Konsertin avausnumero on nuoren lahtelaissäveltäjän Sauli Zinovjevin Batteria, jonka väkevien purkausten taustavoimana ovat viime vuosina Eurooppaa järisyttäneet terrori-iskut. Dramaattisesta aiheestaan huolimatta teos on omistettu elämälle, à la vie. Erkki Melartinin suurten mittojen 5. sinfonia on vaikuttava. Sen finaalin neloisfuuga on lajissaan maamme ylittämätön taidonnäyte.

Kapellimestari ja sellisti Klaus Mäkelä (s.1996) on suomalaisten kapellimestarien maineikkaan joukon uusimpia tulokkaita. Hänet on nimitetty Oslon filharmonisen orkesterin ylikapellimestariksi ja taiteelliseksi neuvonantajaksi ja aloittaa virassaan kaudella 2020/21. Hän on myös Ruotsin radion sinfoniaorkesterin päävierailija ja Tapiola Sinfoniettan taiteellinen partneri. Vuodesta 2019 Mäkelä toimii myös Turun musiikkijuhlien taiteellisena johtajana.

Klo 18.30 Preludi Metsähallissa
Fanni Piri
, viulu
Maarit Liimatainen
, piano

Dmitri Kabalevski: Improvisaatio
Pjotr Tšaikovski: Scherzo

Konserttikaudella 2018-2019 Lahden konservatorion pienryhmät konsertoivat Metsähallissa ennen illan konserttia. Preludit Metsähallissa -konsertit alkavat puoli tuntia ennen illan konsertin alkua. Kokoonpanot ja ohjelmistot vaihtuvat konserteittain. Konsertteihin on vapaa pääsy.

n. klo 21 Jälki-istunto konsertin jälkeen (Muutos haastattelijaan 21.2.)
Kapellimestari Klaus Mäkelää haastattelee Melartin-seuran varapuheenjohtaja, Melartin-asiantuntija ja 5. sinfonian puhtaaksikirjoittaja, musiikin maisteri Jani Kyllönen. (aik. ilmoitettu Melartin-asiantuntija  FT, dos. Tuire Ranta-Meyer)


Lippupiste
Lippu.fi Trio, Aleksanterinkatu 18 A (katutaso)
Lippupisteen valtakunnallinen myyntipalvelu: 0600 900 900 (1,98 €/min+pvm)
Liput internetistä: www.lippu.fi

Sibeliustalon lipunmyynti: 0600 393 949


Tapahtumaluokat:

,
Päivämäärä:
21.2.2019
Aika:
19:00 - 21:00

Järjestäjä

Sinfonia Lahti