SINFONIAKONSERTTI

Ladataan Tapahtumat
← Takaisin
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

SINFONIAKONSERTTI

Kodaly – Bartók – Beethoven

Kun Beethoven vuonna 1802 ymmärsi kuuroutensa lopullisuuden, hän aikoi päättää uransa ja heittää hyvästit elämälleen. Kuin ihmeen kaupalla hän toipui masennuksestaan ja saattoi valmiiksi toisen sinfoniansa, jonka riemukkaisiin säveliin huipentui sekä Beethovenin varhaiskausi että klassismin ajan keveys. Illan valokeilassa loistavat nopean nousun Euroopan konserttitaloihin tehneet Anja Bihlmaier ja Eivind Ringstad, joka Bartókin alttoviulukonserton tulkinnallaan voitti vuoden 2012 Eurovision nuorten muusikoiden kilpailun.

Ensin koko Norjan ja sitten koko maailman konserttisalit avautuivat, kun oslolainen Eivind Ringstad (s. 1994) voitti historian ensimmäisenä norjalaisena Eurovision nuorten solistien kilpailun Wienissä vuonna 2012. Kilpailumenestystä seurasi toinen toistaan isommat palkinnot: Karolineprisen, Arve Tellefsen -palkinto ja Statoil-stipendi, ja vuonna 2016 hänelle myönnettiin arvostettu Borletti-Buitoni -stipendi. Samana vuonna hänet nimettiin kolmivuotiseen BBC:n Young Artists-ohjelmaan, jonka puitteissa nuorille lahjakkuuksille tarjoutuu mahdollisuus mentorointiin ja konsertointiin Ison-Britannian konserttipyhätöissä kuten Lontoon Wigmore Hallissa. Sensaatiomaisen äkkinousunsa jälkeen Ringstad on ehtinyt esiintyä jo mm. Kööpenhaminan, Oslon ja Lontoon filharmonikkojen solistina. Viime vuonna ilmestyneellä debyyttilevyllään hän soittaa William Waltonin alttoviulukonserton ja Christian Sindingin Sarjan vanhaan tyyliin Oslon filharmonikoiden solistina.

 

Klo 18.30 Preludi Metsähallissa
Juliana Pöyry
, viulu
Siri Piippo-Pinho, viulu
Luukas Hiltunen, alttoviulu
Lumi Mannermaa, sello

Edvard Grieg: Jousikvartetto g, 1. osa

Konserttikaudella 2018-2019 Lahden konservatorion pienryhmät konsertoivat Metsähallissa ennen illan konserttia. Preludit Metsähallissa -konsertit alkavat puoli tuntia ennen illan konsertin alkua. Kokoonpanot ja ohjelmistot vaihtuvat konserteittain. Konsertteihin on vapaa pääsy.


Lippupiste
Lippu.fi Trio, Aleksanterinkatu 18 A (katutaso)
Lippupisteen valtakunnallinen myyntipalvelu: 0600 900 900 (1,98 €/min+pvm)
Liput internetistä: www.lippu.fi

Sibeliustalon lipunmyynti: 0600 393 949


Tapahtumaluokat:

,
Päivämäärä:
13.12.2018
Aika:
19:00 - 21:00

Järjestäjä

Sinfonia Lahti