Ladataan Tapahtumat
← Takaisin
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

SINFONIAKONSERTTI

Kevätaamusta

Kun Anja Bihlmaier sai paluukutsun Lahteen, olivat yleisön taputukset hädin tuskin vaimenneet. Syksyllä 2020 orkesterin päävierailijana aloittava kapellimestari tuo kevään konserttiin ranskalaisen impressionistin, nuorena kuolleen Lili Boulangerin vaikuttavan kaksoisteoksen sekä Antonín Dvořákin böömiläistä kansalliskiihkoa ja luontonäkymiä pulppuavan sinfonian.

Vaikka huilu ei kuulunut Mozartin suosikkisoittimiin, hän veisteli ensimmäisen huilukonserttonsa melodioista niin vuolaita kuin suinkin kykeni. Illan solisti, saksalainen Kersten McCall tunnetaan sekä Kuninkaallisen Concertgebouw’n ykköshuilistina että armoitettuna taiturina.

Konsertti-ilta jatkuu n. klo 21
ENCORE-KAMARIMUSIIKKIKONSERTTI

Sinfoniakonsertti-illan päätteeksi voi nauttia vielä Sinfonia Lahden muusikoiden kamarimusiikkikonsertista sekä vuoden 2016-2017 Uuno Klami lasten ja nuorten sävellyskilpailun finalistien teoksista.
Lasten ja nuorten Uuno Klami -sävellyskilpailu on vuodesta 2007 lähtien esitellyt meidän aikamme sibeliusten ja mozartien varhaiskauden teoksia tuoreimmillaan. Viimekertainen kilpailu näytti jälleen, että puheet klassisen musiikin kuolemasta ovat paitsi ennenaikaisia myös roimasti liioiteltuja. Jos ette usko, kuunnelkaapa vain lasten kilpailussa palkitun Maxim Larionovin 11-vuotiaana säveltämää jousikvartettoa slaavilaisvaikutteisine tansseineen ja tarttuvine melodioineen. Tai nuorten sarjassa menestyneen Niilo Korsulaisen Adagiota ja Fugaa, jonka romanttisessa soundissa voi kuulla enemmän kuin ripauksen brahmsilaista ylväyttä.

Maxim Larionov: Jousikvartetto nro 1    (11 min.)
Lotta Nykäsenoja, viulu
Rimma Kozlova, viulu
Oleg Larionov, alttoviulu
Sanna Palas-Lassila, sello

Niilo Korsulainen: Adagio ja fuga jousikvintetolle fis-molli op. 18  (15 min.)
Lotta Nykäsenoja, viulu
Rimma Kozlova, viulu
Oleg Larionov, alttoviulu
Sanna Palas-Lassila, sello
Timo Ahtinen, kontrabasso

Illan käsiohjelma:

GDPR-asetuksen piilottamaa sisältöä
Hyväksyttyäsi evästeet sivuston ulkopuolinen sisisältö (esim. Youtube-videot) ladataan sivulle
Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download


Tapahtumaluokat:

,
Päivämäärä:
5.3.2020
Aika:
19:00 - 21:00

Järjestäjä

Sinfonia Lahti