Ladataan Tapahtumat
← Takaisin
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

SIBELIUS-FESTIVAALIN TAIMITARHA

Jean Sibeliuksen kädenjälki on painunut niin syvälle Suomen maaperään, että hänen äänensä kaikuu kotimaisessa musiikissa kuin sukupolvelta toiselle siirtyvä ominaispiirre. Tätä perintöä jatkaa nyt ensimmäistä kertaa järjestettävä Sibelius-festivaalin taimitarha. Se ei ole vain konsertti, vaan vuoden kestävä kulttuurihanke, jonka satoa niitetään vielä pitkälle tulevaisuudessa. Ylikapellimestari Dima Slobodenioukin johtamassa konsertissa kuullaan, minkälaisia luovuuden kukkia viisi Suomessa asuvaa säveltäjälupausta kasvattivat kokeneempien kollegojensa ohjauksessa.

Konsertissa kuullaan Olli Moilasen teos Väylät, Lara Poen teos Kaamos, Stephen Webbin teos My Grievance with Nostalgia, Dante Thelesmanin teos Roswerk ja Petros Paukkusen teos Touched by Sacred Fire. YLE Radio 1 lähettää konsertin suorana lähetyksenä, ja konsertti on kuultavissa myös YLE Areenassa.

Sibelius-festivaalin taimitarha -konsertin säveltäjät hakeutuivat mukaan avoimen haun perusteella. Säveltämiseen he saavat valmennusta Suomen eturivin ammattilaisilta, sillä valmentajina toimivat Sebastian Fagerlund, Perttu Haapanen, Riikka Talvitie, Lotta Wennäkoski ja Matthew Whittall. Hakemuksia Sibelius-festivaalin taimitarha -hankkeeseen tuli yhteensä 41.

Konsertin yhteistyökumppaneina toimivat musiikkikustantamo Fennica Gehrman sekä Suomen nuottigraafikot ry. Heiltä säveltäjät saivat opastusta notaatioteknisissä asioissa sekä esitysmateriaalin valmistamisessa.

Orkesterin 21. kansainvälinen Sibelius-festivaali järjestetään Sibeliustalossa 15.-18.10.2020. Festivaalilla kuullaan Slobodenioukin johdolla mm. Sibeliuksen seitsemän sinfoniaa ja viulukonsertto, jonka solistina esiintyy Sergei Hatšatrjan. Muista syksyn konserteista poiketen Sibelius-festivaalin lipunmyynti on jo käynnissä.

Sinfonia Lahti pidättää oikeuden konserttien ohjelmisto- ja ajankohtamuutoksiin, mikäli Suomen hallituksen asettamat rajoitukset jatkuvat ja koronaviruksen tartuntatilanne sitä syksyllä 2020 edellyttävät.


Tapahtumaluokat:

, ,
Päivämäärä:
17.9.2020
Aika:
19:00 - 21:00

Järjestäjä

Sinfonia Lahti