SINFONIAKONSERTTI

Ladataan Tapahtumat
← Takaisin
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

SINFONIAKONSERTTI

Ohjelmistomuutos 28.10.2020/Taiteilijamuutos 24.11.2020

Felix Mendelssohn: Die schöne Melusine, alkusoitto
Ryan Wigglesworth: Pianokonsertto (Pohjoismaiden-ensiesitys)

Johannes Brahms: Sinfonia nro 3

Ryan Wigglesworthin tuore pianokonsertto osoittaa, kuinka intiimien tunnelmien pehmeät varjot ja klassiset perustukset sävyttävät nykyaikaisia sointimaailmoja parhaimmillaan. Pohjoismaiden ensiesityksen saavaa konserttoa on kuvattu muun muassa kiehtovaksi, eloisan kekseliääksi sekä aavemaiseksi. Maailmankuulun pianistin Marc-André Hamelinin vierailut Lahdessa ovat tapauksia, joita musiikinystävän ei tule ohittaa.

Tiedote 24.11.2020

Marc-André Hamelinin tilalla Ryan Wigglesworthin pianokonserton solistina soittaa säveltäjä itse, Dalia Stasevska johtaa osan konsertista

Sinfonia Lahden konsertissa Sibeliustalossa torstaina 26.11.2020 klo 19 oli pianosolistina määrä esiintyä kanadalainen pianisti Marc-André Hamelin. Voimassaoleviin matkustusrajoituksiin liittyen Hamelinin matka Yhdysvalloista Suomeen kuitenkin estyi. Tämän vuoksi Ryan Wigglesworthin pianokonserton (2019) solistina esiintyy myös pianistina uraa tehnyt säveltäjä itse, ja konserttoesityksen johtaa orkesterin tuleva ylikapellimestari Dalia Stasevska.

Konsertissa kuullaan myös Felix Mendelssohnin Die schöne Melusine -alkusoitto ja Johannes Brahmsin kolmas sinfonia, ja nämä teokset esitetään Ryan Wigglesworthin johdolla alkuperäisen suunnitelman mukaisesti. Konsertti tullaan esittämään myös verkossa Classiclive.com-sivustolla.

Ryan Wigglesworthin (s. 1979) pianokonsertto valmistui 2019 ja kantaesitettiin BBC Proms -festivaalilla Lontoon Royal Albert Hallissa 28.8.2019. Pianosolistina oli Marc-André Hamelin, ja orkesterina toimi Britten Sinfonia säveltäjän johdolla. Teinivuosistaan lähtien Wigglesworth on jakanut intohimonsa säveltämisen ja esittämisen välillä tasapuolisesti. Läpimurtonsa hän teki vuonna 2008, kun hän johti oman teoksensa Sternenfallin BBC:n sinfoniaorkesterin konsertissa. Uusia sävellystilauksia alkoi sadella, ja yhtäkkiä hän huomasi olevansa täystyöllistetty kapellimestari, pianisti ja säveltäjä. Siitä lähtien hän on kuulunut näkyvimpiin brittisäveltäjiin. Kapellimestarina Wigglesworth on esiintynyt esimerkiksi Amsterdamin Concertgebouwn, Baijerin ja Alankomaiden radio-orkestereiden ja Suomen radion sinfoniaorkesterin johtajana. Kiinnitettynä hän on ollut Manchesterin Hallé-orkesterin päävierailijana ja yhteistyötaiteilijana, jonka tehtäviin kuuluu sekä säveltää että johtaa. Hän on myös Englannin kansallisoopperan residenssitaiteilija.


Tee tilauksesi väliaikatarjoiluista ennakkoon!
Tilaamalla ja maksamalla tarjoilut etukäteen, tarjoamme teille turvallisemman konserttielämyksen. Vain ennakkoon tehdyt varaukset katetaan väliajalle valmiiksi. Rajoituksista johtuen emme takaa kaikissa konserteissa väliaikamyyntiä normaaliin tapaan. Tilaa väliaikatarjoilut.

Noudatamme järjestelyissä viranomaisohjeita ja -määräyksiä yleisön sekä henkilökunnan turvallisuuden takaamiseksi. Lippuja myydään vain rajoitetulle yleisömäärälle, reiluin turvavälein.

Tutustu turvallisuusohjeisiimme

Sinfonia Lahti pidättää oikeuden konserttien ohjelmisto- ja ajankohtamuutoksiin, mikäli Suomen hallituksen asettamat rajoitukset jatkuvat ja koronaviruksen tartuntatilanne sitä syksyllä 2020 edellyttävät.

 


Tapahtumaluokat:

,
Päivämäärä:
to 26.11.
Aika:
19:00 - 21:00

Järjestäjä

Sinfonia Lahti