Ladataan Tapahtumat
← Takaisin
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

KLASSISELLA PERUSTALLA

Ohjelmistomuutos 28.10.2020/Taiteilijamuutos 24.11.2020

Ryan Wigglesworthin tuore pianokonsertto osoittaa, kuinka intiimien tunnelmien pehmeät varjot ja klassiset perustukset sävyttävät nykyaikaisia sointimaailmoja parhaimmillaan. Pohjoismaiden ensiesityksen saavaa konserttoa on kuvattu muun muassa kiehtovaksi, eloisan kekseliääksi sekä aavemaiseksi. Maailmankuulun pianistin Marc-André Hamelinin vierailut Lahdessa ovat tapauksia, joita musiikinystävän ei tule ohittaa.

Tiedote 24.11.2020

Marc-André Hamelinin tilalla Ryan Wigglesworthin pianokonserton solistina soittaa säveltäjä itse, Dalia Stasevska johtaa osan konsertista

Sinfonia Lahden konsertissa Sibeliustalossa torstaina 26.11.2020 klo 19 oli pianosolistina määrä esiintyä kanadalainen pianisti Marc-André Hamelin. Voimassaoleviin matkustusrajoituksiin liittyen Hamelinin matka Yhdysvalloista Suomeen kuitenkin estyi. Tämän vuoksi Ryan Wigglesworthin pianokonserton (2019) solistina esiintyy myös pianistina uraa tehnyt säveltäjä itse, ja konserttoesityksen johtaa orkesterin tuleva ylikapellimestari Dalia Stasevska.

Konsertissa kuullaan myös Felix Mendelssohnin Die schöne Melusine -alkusoitto ja Johannes Brahmsin kolmas sinfonia, ja nämä teokset esitetään Ryan Wigglesworthin johdolla alkuperäisen suunnitelman mukaisesti.

Sinfonia Lahti pidättää oikeuden konserttien ohjelmisto- ja ajankohtamuutoksiin, mikäli Suomen hallituksen asettamat rajoitukset jatkuvat ja koronaviruksen tartuntatilanne sitä syksyllä 2020 edellyttävät.

 


Tapahtumaluokat:

,
Päivämäärä:
26.11.2020
Aika:
19:00 - 21:00

Järjestäjä

Sinfonia Lahti