KAKSI KONSERTTOA

Ladataan Tapahtumat
← Takaisin
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

KAKSI KONSERTTOA

Muutoksen huomaa vasta sitten, kun se on tapahtunut. Kun Claude Debussyn utuisia sointuja suosiva Faunin iltapäivä ensi kerran esitettiin Pariisissa 22.12.1894, harva huomasi länsimaisen musiikin perustusten luhistuneen pysyvästi maan tasalle sillä sekunnilla. Uudet rakenteet kuuluvat sekä Igor Stravinskyn että Dmitri Šostakovitšin leikkisässä uusklassismissa, johon lisäväriä tuo pianistinen huvittelu. Legendaarinen Alexander Toradze on jättänyt tunnistettavan sormenjälkensä Šostakovitšin toisen pianokonserton yllättävän harvalukuiseen esitys- ja levytyshistoriaan.

Huom! Solistimuutos 12.1.2021
Konsertin pianosolistina oli määrä olla Alexander Toradze, jonka vierailu olisi ollut osa hänen laajempaa konserttivierailujen sarjaa Euroopassa. Vallitsevan tilanteen vuoksi Yhdysvalloissa asuvan Toradzen matka Eurooppaan peruuntuu, ja hänen sijallaan Sinfonia Lahden solistinaan esiintyy pianisti Emil Holmström. Ylikapellimestari Dima Slobodenioukin johtaman konsertin ohjelmisto pysyy kuitenkin muuttumattomana solistivaihdoksesta huolimatta.

Konsertti lähetetään suorana verkkokonserttina veloituksetta YouTube-kanavallamme. Konserttitallenne on katsottavissa myös myöhemmin.
Konsertti on myös kuultavissa suorana lähetyksenä Yle Radio1 -kanavalla.


Konsertin lippuhyvitykset

Konsertti on peruttu yleisötilaisuutena koronaepidemian rajoitusten vuoksi. Lipunostaneita pyydetään palauttamaan liput 31.5.2021 mennessä. Lippujen palautuksesta vastaa Lippupiste ja lippurahojen palautuksia voi hakea tämän verkkolinkin kauttaLue lisää lippuhyvityksistä.


Sinfonia Lahti pidättää oikeuden konserttien ohjelmisto- ja ajankohtamuutoksiin, mikäli rajoitukset ja koronaviruksen tartuntatilanne sitä keväällä 2021 edellyttää.


Tapahtumaluokat:

, ,
Päivämäärä:
18.2.2021
Aika:
19:00 - 21:00

Järjestäjä

Sinfonia Lahti