Ladataan Tapahtumat
← Takaisin
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

DIMA SLOBODENIOUKIN LÄKSIÄISKONSERTTI

Konsertti on tämän kevään jälkeen orkesterin ylikapellimestarin tehtävät jättävän Dima Slobodenioukin läksiäiskonsertti ja konsertissa kuullaan Pjotr Tšaikovskin sinfonioista viides, mikä on sankarillisin. Säveltäjän elämän suurista kriiseistä syntynyt sinfonia kuvaa taistelua ylivoimaista vihollista, vääjäämätöntä kohtaloa vastaan.

Maailman merkittävimmäksi nykysäveltäjäksi valitun Kaija Saariahon Maan varjot uruille ja orkesterille kuuluu viime vuosikymmenen merkkitapauksiin. Sitä on ylistetty teokseksi, jonka kimmeltävä tekstuuri ja liukuvat harmoniat ovat kuin kaukaisesta galaksista. Lahtelaisurkuri Jan Lehtolan käsissä Sibeliustalon ranskalaisromanttiset urut pääsevät parhaimmilleen.

Konsertti lähetetään suorana verkkokonserttina veloituksetta orkesterin SL ClassicLive ja  Youtube-kanavalla. Konserttitallenne on katsottavissa myös myöhemmin.

Lataa maksuton SL ClassicLive -mobiilisovellus Android ja iOS-laitteisiin sovelluskaupoista Google Play Store ja App Store.


Sinfonia Lahti pidättää oikeuden konserttien ohjelmisto- ja ajankohtamuutoksiin, mikäli rajoitukset ja koronaviruksen tartuntatilanne sitä keväällä 2021 edellyttää. 


Tapahtumaluokat:

,
Päivämäärä:
20.5.2021
Aika:
19:00 - 21:00

Järjestäjä

Sinfonia Lahti