Ladataan Tapahtumat
← Takaisin
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

SINFONIAKONSERTTI

Matkalla Tukholmaan

Wennäkoski – Šostakovitš – Sibelius

Marraskuun lopussa Sinfonia Lahti vierailee Tukholman Konserthusetissa Diman ja viulistitähti Baiba Skriden kanssa. Ennen matkaa orkesteri soittaa ohjelman kotiyleisölleen Sibeliustalossa.

Konsertin avausteoksena kuullaan yhden Suomen kuumimman säveltäjänimen Lotta Wennäkosken säveltämä teos Hava. Hän toimi mm. kesällä 2017 Avanti! kamariorkesterin Suvisoitto-festivaalin taiteellisena johtajana saaden erinomaisia arvioita niin konserttikokonaisuuksista kuin omista sävellyksistäänkin. Solistinumerona kuullaan Dmitri Šostakovitšin klassikkokonsertto ihastuttavan viulistin Baiba Skriden tulkitsemana ja illan päättää Jean Sibeliuksen yksi tunnetuimmista sinfonioista.

N. klo 21 Kamarimusiikkikonsertti / Pääsali
Konsertti-illan päätteeksi voi nauttia vielä Sinfonia Lahden muusikoiden tulkitsemana Dvořákin jousikvinteton G-duuri. Noin puolituntinen teos on hyvin kansallisromanttinen ja se jatkaa luontevasti sinfoniakonsertin ohjelmakokonaisuutta. Konsertti sisältyy sinfoniakonsertin hintaan.

Petri Kaskela, viulu
Elina Päkkilä, viulu
Oleg Larionov, alttoviulu
Sanna Palas-Lassila, sello
Timo Ahtinen, kontrabasso

Klo 18.30 Preludi Metsähallissa
Konserttikaudella 2017-2018 Lahden konservatorion pienryhmät konsertoivat Metsähallissa ennen illan konserttia. Preludit Metsähallissa -konsertit alkavat puoli tuntia ennen illan konsertin alkua. Kokoonpanot ja ohjelmistot vaihtuvat konserteittain. Preludi Metsähallissa -konsertteihin on vapaa pääsy.


Tapahtumaluokat:

,
Päivämäärä:
23.11.2017
Aika:
19:00 - 21:00

Järjestäjä

Sinfonia Lahti