Ladataan Tapahtumat
← Takaisin
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

SOIVA METSÄ -PERHEKONSERTTI

”Kuuletko, kuinka luonto tuoksuu!”, saattoi Sibelius huudahtaa kulkiessaan kotinsa Ainolan puutarhassa.

Sellisti Jussi Makkonen, pianisti Nazig Azezian ja näyttelijä Tapani Kalliomäki maalaavat Soiva metsä -konsertissa elävän kuvan Suomen kansallissäveltäjä Jean Sibeliuksen elämästä ja sävellyksistä. Vuonna 2015 ilmestynyt Makkosen ja Azezianin ideoima ja Katri Kirkkopellon kuvittama Soiva metsä -kirja sekä Ainolassa äänitetty levy jaettiin jokaiseen Suomen alakouluun opetusministeriön tuella. Kuulijat pääsevät taiteilijoiden kanssa aikamatkalle Sibeliuksen maailmaan: lastenlapset kertovat muistoja isoisästään Janne-papasta, Kolin kansallismaisemissa soi Finlandia ja matkalla Eurooppaan kuullaan Souvenir.

Soiva metsä -kirjan syntyvaiheista tehtyyn dokumenttiin voi tutustua täällä: https://www.youtube.com/watch?v=wkPT0wSjgxs

Sellisti Jussi Makkosen ja pianisti Nazig Azezianin Sibelius -aiheiset koulukonsertit ovat tavoittaneet satoja tuhansia lapsia Suomessa ja ulkomailla. Taiteilijat ovat konsertoineet Suomessa yli 2000 koulussa ja päiväkodissa, Suomi-kouluissa Yhdysvalloissa, Italiassa ja Belgiassa ja Itävallassa sekä paikallisissa kouluissa mm. Ruotsissa, Norjassa, Hongkongissa, Turkissa ja Yhdysvalloissa tuoden klassista musiikkia lähemmäs nuoria kuulijoita.

 

 


Tapahtumaluokat:

, , ,
Päivämäärä:
3.9.2022
Aika:
15:00 - 16:00

Järjestäjä

Sinfonia Lahti