Ladataan Tapahtumat
← Takaisin
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

SUKELLUS ORKESTERIIN -KONSERTTI

Sinfonia Lahti esittelee uuden, Suomessa ennen kokemattoman konserttimuodon, jossa yleisö pääsee orkesteri muusikkojen joukkoon istumaan. Maanantaina 5.3.2018 järjestettävään konserttiin Sibeliustalon Metsähallissa on saatavilla kaikkiaan 100 lippua. Konsertin nimi on ”Sukellus orkesteriin”, joka kuvastaa kuulijalle tarjottavaa kokemusta olla osa orkesteria ja kuulla teokset niin kuin muusikot ne esitystilanteessa kuulevat. Kapellimestari asettuu salin keskelle ja orkesteri yhdessä yleisön kanssa hänen ympärilleen. Kuulijalle onkin tarjolla todellinen äänikylpy.

Alun perin Mittendrin-nimeä kantava konserttimuoto on esitelty Berliinin konserttitalossa (Berlin Konzerthaus), jonne sen on kehittänyt konserttitalon orkesterin taiteellinen johtaja Iván Fischer. Konsertti vaatii toteutuakseen yhdessä tasossa olevan hallimaisen tilan, joten 5.3. konsertti toteutetaan Sibeliustalossa Metsähallissa. Sibeliuksen musiikkia sisältävän konsertin johtaa ja juontaa orkesterin ylikapellimestari Dima Slobodeniouk.

Konsertin lipunmyynti aloitetaan ti 20.2.2018 Ticketmaster Suomen jakelu- ja myyntiverkostossa sekä Sibeliustalon lipunmyynnissä.

Konsertin kesto 1 h. Numeroimattomat paikat.
Yleisö pääsee orkesterin jälkeen Metsähalliin n. klo 18.50.

Berlin Konzerthausin sivusto Mittendrin-konserttimuodosta: https://www.konzerthaus.de/en/mittendrin

Kuva Berlin Konzerthausin Mittendrin-konsertista. Kapellimestarina konserttimuodon kehittäjä ja Konzerthausorchestran taiteellinen johtaja Iván Fischer. Kuvaaja Frank Löschner.


Tapahtumaluokat:

,
Päivämäärä:
5.3.2018
Aika:
19:00 - 20:00

Järjestäjä

Sinfonia Lahti