Ladataan Tapahtumat
← Takaisin
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

TANGO ALAKULO

”Tango Alakulo tarttuu keveällä otteella kuulijaa kädestä ja kuljettaa hänet musiikin ja tarinoiden avulla halki suomalaisen mielenmaiseman, läpi historiallisten myllerrysten, suomalaisten arkeen ja juhlaan. Tango Alakulo ei siis ole vain konsertti vaan kokonaisvaltainen elämys. Musiikkia, tarinoita, videokuvaa. Konsertissa on mukana erityisen paljon Lahtea ja sen lähiympäristöä koskettavia tarinoita. Musiikkina kuulemme mm. Jean Sibeliusta, Toivo Kärkeä, Kaj Chydeniusta sekä suomalaista nykysäveltäjä Veli Kujalaa.” kuvailee dramatisoidun ja monitaiteellisen Tango Alakulo konsertin käsikirjoittaja näyttelijä Timo Torikka kuvailee tulevaa konserttia.

Tango Alakulon perustajajäsen ja muusikko Jarmo Julkunen kertoo:
”Kujalan konsertissa kuultava teos Vertex – Lunar Eclipse Tango Alakulo- yhtyeelle sekä sinfonia orkesterille perustuu Toivo Kärjen teemafragmentteihin, jotka on kätketty uuden musiikin sävelkudoksiin suomalaisen tangon rytmiikan tukemana. Teoksen kamarimusiikkiversio kantaesitettiin Lontoossa 7.7.2017, mutta Lahdessa se kuullaan ensimmäistä kertaa kokonaisena orkesteriversiona. Teokseen liittyy maailmakuulun ja nykyään Lontoossa vaikuttavan suomalaisen designerin ja Tango Alakulon taiteellisen partnerin Klaus Haapaniemen tekemä videoteos, joka heijastetaan esityksen aikana valkokankaalle. Lisäksi konsertissa kuullaan mm. suositun laulajatähden Yonan tulkintoja sekä Toivo Kärjen että Kaj Chydeniuksen klassikkotangoista”

Tango Alakulo Ensemble on englantilais-suomalainen monialainen esiintyvä yhtye sekä kansainvälinen taidekollektiivi. Nimestään huolimatta Alakulon musiikki ei ole pelkästään perinteistä tangoa, vaan sen vaikutteista kehittynyttä uutta suomalaista musiikkia. Tango Alakulo viittaa nimenä myös kansakunnallemme ominaiseen melankoliaan sekä omalaatuiseen pohjoiseen historiaan ja kulttuuriin.

Kollektiivin ensimmäinen suomalais-englantilainen tuotanto ”Tango Alakulo” kantaesitettiin lähes loppuunmyydyssä Savoy-teatterissa 13.1.2017, Tango Alakulo esiintyi n. 2000 ihmiselle Berliinin Fest der Musik –tapahtumassa osana Saksan Suomi 100- juhlallisuuksia 21.6.2017, 7.7.2017 Alakulo konsertoi yhdessä Lontoon sinfoniaorkesterin kamarimusiikkikokoonpanon kanssa Lontoon St. Luke´ssa.

Huom. Teos on hieman muuttunut alkuperäisestä muodostaan.

 


Tapahtumaluokat:

,
Päivämäärä:
2.2.2018
Aika:
19:00 - 21:00

Järjestäjä

Sinfonia Lahti