Ladataan Tapahtumat
← Takaisin
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

VAPPUMATINEA

Simat? On. Serpentiini? Löytyy. Ilmapallot? Hankitaan. The Fabulous Bäckström Brothers? No totta kai! Tänä vuonna se taas toteutuu, nimittäin konserttimusiikin ja lavakomiikan pyhä allianssi. Vuosien ajan Suomea kiertäneet koomikko- ja laulajaveljekset tuovat mukanaan outoja hahmoja, kummallisia kohtauksia ja koskettavia aarioita. Nyttemmin jo perinteeksi muodostuneessa Sinfonia Lahden Vappumatineassa kauluksen napit saavat rempsottaa ja lakin kuuluukin vähän kellertää.

The Fabulous Bäckström Brothersin show’ssa on ripaus Victor Borgea, hyppysellinen Dudley Moorea, rahtunen Igudesman & Joota ja sormustimellinen Marx-veljeksiä. Loput tulee omasta takaa, ilman naamioita tai karikatyyrejä. “Omina itsenämme olemme parhaat roolihahmot, eli peruukkeja ja punaisia neniä ei lavalla nähdä,” Petri Bäckström lupaa. Sinfonia Lahteen he tuovat täysin uuden show’n, jonka juuret ovat heidän ensimmäisessä produktiossaan. Se perustui veljesten pitkälle automatkalle. Tällä kertaa ollaan turismin syvässä päädyssä, matkakuvissa Suomesta ja Euroopasta.
Fabulous Bäckström Brothers (fabulousbb.fi)

Eero Lehtimäki (s. 1989) tunnetaan kohisten nousevana, monipuolisena kapellimestarina, joka on kotonaan niin klassisen musiikin ytimessä kuin sen laidoillakin. Esimerkiksi Tampere Filharmonian, Turun kaupunginorkesterin ja Tapiola Sinfoniettan ohella häntä on tavattu tanssi- ja viihdekeikoilla, useissa big bandeissä ja jazz-yhtyeissä, eikä vain kapellimestarina, vaan myös klarinetistina.

Lehtimäki kuuluu myös sinfonisen humorismin konkareihin, vaikka iän puolesta ei uskoisikaan. Ennen läpimurtoaan hän niitti mainetta etenkin puhallinorkesteri Retuperän WBK:n taiteellisena harhaanjohtajana Johan Smörgårdsina, ja johti vuosina 2016–2018 myös Polyteknikkojen Orkesteria. Lehtimäelle vapputunnelmat ovat siis tuttuja myös teekkaritoiminnasta, sillä orkesterinjohtajan pätevyyden lisäksi hänellä on taskussaan diplomi-insinöörin paperit akustiikasta. Vuosien varrella hän on oppinut, että korkean tason hassutteluun ei kuulu puolivillaisuus.
Eero Lehtimäki – Conductor (eerolehtimaki.com)


Turvallisesti konserttiin!
Kaikissa Sibeliustalon tapahtumissa, ja konserttien järjestämisessä noudatetaan kulloinkin voimassa olevia viranomaisohjeita ja niistä tiedotetaan tarkemmin Sibeliustalon ja Sinfonia Lahden verkkosivuilla. Lue lisää.

Sinfonia Lahti pidättää oikeuden konserttien ohjelmisto- ja ajankohtamuutoksiin, mikäli rajoitukset ja koronaviruksen tartuntatilanne sitä edellyttää.


Tapahtumaluokat:

, ,
Päivämäärä:
1.5.2022
Aika:
13:00 - 14:30

Järjestäjä

Sinfonia Lahti