Ladataan Tapahtumat
← Takaisin
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

KONSERTTO KAHDELLE

Kun Antonin Dvořak tutustui Johannes Brahmsiin, hänen elämänsä ei ollut entisellään. Vanhemman kollegan avulla tšekkisäveltäjä murtautui kansainväliseksi menestystarinaksi, jonka jokaista sinfoniaa odotettiin merkkitapauksena. Seitsemäs sinfonia on juuri sellainen. Sinfonian alaviite ”surullisista vuosista” kertonee teoksen tunnelmasta kaiken.

Johannes Brahms päätti uransa orkesterisäveltäjänä Kaksoiskonserttoon viululle ja sellolle. Teos oli myös viimeinen yritys korjata hänen ja viulisti Joseph Joachimin katkennut ystävyyssuhde. Vaikka konsertto ei palauttanut luottamusta kaverusten välille, sen toisiinsa kietoutuvat melodiat soivat edelleen muistutuksena yhteisen musisoinnin rauhaa rakentavasta voimasta. Teoksen kaksipäisenä solistina loistavat Pariisin oopperan konserttimestari Petteri Iivonen ja ikinuori mestarisellisti Arto Noras.


Konsertti lähetetään suorana verkkokonserttina veloituksetta YouTube-kanavallamme.
 Konserttitallenne on katsottavissa myös myöhemmin.Sinfonia Lahti pidättää oikeuden konserttien ohjelmisto- ja ajankohtamuutoksiin, mikäli rajoitukset ja koronaviruksen tartuntatilanne sitä keväällä 2021 edellyttää.


Tapahtumaluokat:

, ,
Päivämäärä:
25.3.2021
Aika:
19:00 - 21:00

Järjestäjä

Sinfonia Lahti