VIRON FESTIVAALIORKESTERI - VIERAILUKONSERTTI

Ladataan Tapahtumat
← Takaisin

VIRON FESTIVAALIORKESTERI – VIERAILUKONSERTTI

Festivaalin avaa kansainvälinen huippuvierailu, kun eurooppalaisista muusikoista koottu Viron festivaaliorkesteri saapuu konsertoimaan maineikkaan virolaiskapellimestari Paavo Järven johdolla ohjelmistossaan Sibeliuksen Lemminkäis-sarja ja toinen sinfonia.

Lemminkäisessä kohtaavat wagnerilainen erotiikka ja arkaaisoiva kansanmusiikillisuus. Tuonelan joutsenen hienoviritteisen orkestraation takana häilyvät myös Wagnerin oopperoiden pyhät joutsenet. Musiikin rytmiset ja melodiset juuret ovat kuitenkin suomalaisia. Lemminkäinen syntyi ennen ensimmäistä sinfoniaa. Sen voi mieltää runoelmasarjaksi tai eräänlaiseksi sinfoniaksi. Sibelius nimitti teosta ”neljäksi legendaksi”.

Toisessa sinfoniassa voi kuulla matkan ensiosan viattomasta aurinkoisuudesta synkeiden taistojen kautta voitokkaaseen, romanttiseen finaaliin. Taustalla vaikuttavat myös matka Italiaan ja Don Juan-hahmo. Koko sinfonia kasvaa orgaanisesti ensiosan alussa kuultavista kolmesta sävelestä.

Konsertin tukija: Jane ja Aatos Erkon säätiö


Kaikissa Sibeliustalon tapahtumissa, ja konserttien järjestämisessä noudatetaan kulloinkin voimassa olevia viranomaisohjeita ja niistä tiedotetaan tarkemmin Sibeliustalon ja Sinfonia Lahden verkkosivuilla. Lue lisää.

Sinfonia Lahti pidättää oikeuden konserttien ohjelmisto- ja ajankohtamuutoksiin, mikäli rajoitukset ja koronaviruksen tartuntatilanne sitä edellyttää.


Tapahtumaluokat:

, ,
Päivämäärä:
ke 31.8.
Aika:
19:00 - 21:00

Järjestäjä

Sinfonia Lahti