Sibeliustalo

Sinfonia Lahden kotisali on Lahden puisessa Sibeliustalossa (arkkitehdit Hannu Tikka ja Kimmo Lintula), joka otettiin käyttöön maaliskuussa 2000. Sen pääsali on akustiikaltaan maailman huippuluokkaa (Artec Consultants Inc., New York), mikä tukee orkesteria sen oman ainutlaatuisen soinnin kehittämisessä.

Sibeliustalon pääsali on akustinen ihme, jonka lämpimissä puitteissa konsertista muodostuu ikimuistoinen elämys. Katsomo ja näyttämö parvineen on sijoitettu ovaalin muotoon  ns. kenkälaatikkosaliin. Säädettävä akustiikka muodostuu esiintymislavan päällä olevasta, nostettavasta ja laskettavasta kanoopista ja salin sivuilla olevista, kaikukammioihin aukeavista 188 akustisesta ovesta sekä villakangasverhoista. Salin uritettu seinäpinta hajottaa heijastuvia ääniä. Näyttämöparven taakse valmistui toukokuussa 2007 52 äänikertaiset ranskalaisromanttiset urut. Salin hienostunut värimaailma muodostuu grafiitinharmaasta, luonnonvalkoisesta ja vanhan jousisoittimen punaisesta. Lattia on öljyttyä ja lämpökäsiteltyä savukoivuparkettia. Ulkoseinien julkisivulasin taakse kätkeytyvät massiiviset seinäelementit, joissa eristävinä ja kerroksina kertopuulevyjen välissä toimivat hiekka (18 cm:n leveydeltä) ja mineraalivilla. Lasin ja elementin välinen iso ilmatila parantaa äänieristävyyttä. Saliosan kaikki kantavat rakenteet ovat liimapuurakenteita.

1229 paikkaa:

  • alapermannolla 382
  • yläpermannolla 268 (permannolla yhteensä 650)
  • aitioissa 18
  • 1. parvella 247
  • 2. parvella 185
  • urkuparvi 129

Sisäänkäynti permantopaikoille tapahtuu kaikukammioiden kautta, parville suoraan Metsähallin portaiden tai hissin kautta.

 

Salikartat

Sibeliustalon salikartta

Sijainti

Sibeliustalo
Ankkurikatu 7, 15140 Lahti

 

Kulkuyhteydet

Bussit Lahdessa:
Sibeliustalolle kulkee bussi nro 17 linjaa Kauppatori – Ruoriniemi (D1-pysäkki torin pohjoislaidalla, Vapaudenkadun puolella).
Sibeliustalon kohdalla on pysäkit.
Bussiaikataulun voit tarkistaa Lahden Seudun Liikenteen sivuilta: www.lsl.fi.

Bussiyhteydet Helsinki – Lahti – Helsinki:
esim.
Helsingistä 16.00 – Lahdessa 17.35
Helsingistä 17.00 – Lahdessa 18.30
Lahdesta 22.10 – Helsingissä 23.30
Lahdesta 22.35 – Helsingissä 23.59

Nopeat junayhteydet:
Edullinen Z-lähijuna liikennöi joka tunti Lahti-Helsinki-Lahti: lähdöt Helsingistä 6.30-23.10, Lahdesta klo 5.26-23.20.
Matka-aika on n. 60 min.
Matkakeskuksesta on suora bussiyhteys (nro 17) Sibeliustalolle.
Juna-aikataulun voit tarkistaa VR:n sivuilta: www.vr.fi.

Taksit:
Sibeliustalon edessä on oma taksipysäkki ja konserttien yhteydessä siinä odottaa aina takseja valmiina.
Taksin voit tilata etukäteen taksin numerosta: 0601 100 01(1,24€/puh+48snt/min+pvm/mpm).
Muut tarvittavat tiedot taksin sivuilta: www.lahdenaluetaksi.fi

Parkkipaikat:

Lahden satama-alueen pysäköinti muuttuu maksulliseksi 3.9.2018 alkaen. Jatkossa alueen pysäköinnistä huolehtii Lahden Pysäköinti. Pysäköinnin hinta on 1,00 € ensimmäiseltä tunnilta, seuraavat tunnit 0,50 €. Pysäköinti on maksullista arkisin klo 8-18 välisenä aikana. Iltaisin ja viikonloppuisin pysäköinti satama-alueella on maksutonta.

Sibeliustalon edessä on kaksi parkkikiekollista 15 minuutin pysäköintipaikkaa talossa asioiville.Bussien pysäköintiin on varattu ruudut Satamakadulla ja Vesijärvenkadulla. Pyydämme kuljettajia huomioimaan paikallisliikenteenbussipysäkin talon kohdalla