SIBELIUSTALO

Sinfonia Lahden kotisali on Lahden puisessa Sibeliustalossa (arkkitehdit Hannu Tikka ja Kimmo Lintula), joka otettiin käyttöön maaliskuussa 2000. Sen pääsali on akustiikaltaan maailman huippuluokkaa (Artec Consultants Inc., New York), mikä tukee orkesteria sen oman ainutlaatuisen soinnin kehittämisessä.

Sibeliustalon pääsali on akustinen ihme, jonka lämpimissä puitteissa konsertista muodostuu ikimuistoinen elämys. Katsomo ja näyttämö parvineen on sijoitettu ovaalin muotoon  ns. kenkälaatikkosaliin. Säädettävä akustiikka muodostuu esiintymislavan päällä olevasta, nostettavasta ja laskettavasta kanoopista ja salin sivuilla olevista, kaikukammioihin aukeavista 188 akustisesta ovesta sekä villakangasverhoista. Salin uritettu seinäpinta hajottaa heijastuvia ääniä. Näyttämöparven taakse valmistui toukokuussa 2007 52 äänikertaiset ranskalaisromanttiset urut. Salin hienostunut värimaailma muodostuu grafiitinharmaasta, luonnonvalkoisesta ja vanhan jousisoittimen punaisesta. Lattia on öljyttyä ja lämpökäsiteltyä savukoivuparkettia. Ulkoseinien julkisivulasin taakse kätkeytyvät massiiviset seinäelementit, joissa eristävinä ja kerroksina kertopuulevyjen välissä toimivat hiekka (18 cm:n leveydeltä) ja mineraalivilla. Lasin ja elementin välinen iso ilmatila parantaa äänieristävyyttä. Saliosan kaikki kantavat rakenteet ovat liimapuurakenteita.

Sibeliustalon pääsalissa on yhteensä 1229 paikkaa. Sisäänkäynti permantopaikoille tapahtuu kaikukammioiden kautta, parville suoraan Metsähallin portaiden tai hissin kautta.

Sibeliustalo, Lahti | Tapahtumien, kokousten ja konserttien uniikki talo

Sijainti

Ankkurikatu 7, 15140 Lahti

GDPR-asetuksen piilottamaa sisältöä
Hyväksyttyäsi evästeet sivuston ulkopuolinen sisisältö (esim. Youtube-videot) ladataan sivulle

Saapuminen Sibeliustalolle

Bussit Lahdessa

Sibeliustalolle kulkee bussi nro 3 linjaa Matkakeskus D -> Hiekkanummi.
Sibeliustalon kohdalla on pysäkit.
Bussiaikataulun voit tarkistaa Lahden Seudun Liikenteen sivuilta.

Bussiyhteydet Helsinki – Lahti – Helsinki

esim.
Helsingistä 16.00 – Lahdessa 17.35
Helsingistä 17.00 – Lahdessa 18.30
Lahdesta 22.10 – Helsingissä 23.30
Lahdesta 22.35 – Helsingissä 23.59

Nopeat junayhteydet

Edullinen Z-lähijuna liikennöi joka tunti Lahti-Helsinki-Lahti: lähdöt Helsingistä 6.30-23.10, Lahdesta klo 5.26-23.20.
Matka-aika on n. 60 min.
Juna-aikataulun voit tarkistaa VR:n sivuilta.

Taksit

Sibeliustalon edessä on oma taksipysäkki ja konserttien yhteydessä siinä odottaa aina takseja valmiina.
Taksin voit tilata etukäteen taksin numerosta: 0601 100 01 (1,24€/puh+48snt/min+pvm/mpm).
Muut tarvittavat tiedot löydät Lahden aluetaksin sivuilta.

Pysäköinti

Lahden satama-alueen pysäköinti on maksullinen. Pysäköinnin hinta on 1,00 € ensimmäiseltä tunnilta, seuraavat tunnit 0,50 €. Pysäköinti on maksullista arkisin klo 8-18 välisenä aikana. Iltaisin ja viikonloppuisin pysäköinti satama-alueella on maksutonta. Alueen pysäköinnistä vastaa Lahden Pysäköinti Oy.

Sibeliustalon edessä on kaksi parkkikiekollista 15 minuutin pysäköintipaikkaa talossa asioiville. Tilausbussien pysäköintiin on varattu ruudut Satamakadulla ja Vesijärvenkadulla. Pyydämme kuljettajia huomioimaan paikallisliikenteenbussipysäkin talon kohdalla.