AVOIMET TYÖPAIKAT

Sinfonia Lahti – Lahden kaupunginorkesteri on ennakkoluuloton edelläkävijä, joka tarjoaa yleisölleen monipuolisia konsertteja. Konserttitoiminnan ohella orkesterin merkittäviä toimintamuotoja ovat kiertuetoiminta, levytykset ja yleisökasvatus. Sinfonia Lahden koti on upeasta akustiikastaan tunnettu Sibeliustalo, ja ylikapellimestarimme on syksystä 2021 alkaen Dalia Stasevska. 

Trumpetin äänenjohtajan koesoitto

Sinfonia Lahti etsii vakituiseen tehtävään trumpetin äänenjohtajaa 3.1.2022 alkaen. Palkka henkilökohtaisine- ja tallennelisineen on 3169-3422 €/kk.

Trumpetin äänenjohtaja ylläpitää orkesterikirjallisuuden edellyttämää solistista valmiuttaan soitinryhmänsä ensimmäisenä soittajana ja esittää orkesteriteosten trumpetin soolo-osuudet, vastaa soitinryhmänsä yhteissoitosta harjoittamalla, valvomalla ja kehittämällä sitä sekä antaa ohjeita trumpettiryhmän avustajien ja sijaisten hankkimisessa sekä toimii ryhmänsä ja muiden soitinryhmien välisenä yhdyshenkilönä taiteellisissa asioissa. Tehtävään valittaessa arvostamme kokemusta vastaavanlaisista tehtävistä ja hyviä yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja.

Koesoittotehtävät
Joseph Haydn: Trumpettikonsertto, Hob.VIIe:1, Es-duuri: I-osa (Allegro)
Jean Sibelius: Sinfonia nro 1 op. 39
Gustav Mahler: Sinfonia nro 5
Jean Sibelius: Sinfonia nro 2 op. 43
Richard Strauss: Till Eulenspiegel’s Merry Pranks op. 28
Jean Sibelius: Sinfonia nro 5 op. 82
Igor Stravinsky: Petruska
Einojuhani Rautavaara: Cantus Arcticus
Kalevi Aho: Sinfonia nro 17   
Béla Bartók: Konsertto orkesterille
Nikolai Rimsky-Korsakov: Sheherazade op. 35 1-4
Dmitri Šostakovitš: Sinfonia nro 5 op. 47
Bill Conti: Dynastia

1. kierros
Joseph Haydn: Trumpettikonsertto, Hob.VIIe:1, Es-duuri: I-osa (Allegro)
Jean Sibelius: Sinfonia nro 1 op.39, expt. 1

2. kierros           
Gustav Mahler: Sinfonia nro 5, expts 1 & 2
Jean Sibelius: Sinfonia nro 2 op. 43, expts 2 & 3
Richard Strauss: Till Elenspiegel’s Merry Pranks op. 28, expt 3

3. kierros           
Jean Sibelius: Sinfonia nro 5 op. 82, expts 1 & 2
Igor Stravinsky: Petruska, expt 1
Kalevi Aho: Sinfonia nro. 17, expts 2 & 3

Koesoitto 20.11.2021

Orkesteri valitsee koesoittoon osallistuvat hakemusten perusteella.

Kutsut koesoittoon lähetetään tiistain 2.11.2021 aikana.

Koesoitto pidetään Lahden musiikkiopiston Kalevi Aho -salissa (Hämeenkatu 4, Lahti) lauantaina 20.11.2021 klo 11 alkaen.

Hakemukset

Hakemukset viimeistään maanantaina 1.11.2021 ensisijaisesti kuntarekry.fi-järjestelmän kautta (työavain 335324), toissijaisesti sähköpostitse audition@lahti.fi.

Hakemuksessa tulee olla: täydelliset yhteystietosi (kotiosoite, sähköposti sekä matkapuhelinnumero), lyhytmuotoinen CV:si, maininta haluatko käyttää orkesterin palkkaamaa säestäjää.

Koesoiton hyväksytysti suorittaneille voidaan järjestää haastattelu koesoiton yhteydessä. Tehtävässä noudatetaan kunnallista kuukausipalkkaisten muusikkojen työehtosopimusta. Valitun on esitettävä hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan ennen työsopimuksen allekirjoittamista ja valitulle asetetaan tehtävään koeaika (6 kk).

Lisätietoja Maija Kylkilahti, apulaisintendentti, audition@lahti.fi

Sooloalttoviulunsoittajan koesoitto

Sinfonia Lahti etsii vakituiseen tehtävään sooloalttoviulunsoittajaa 3.1.2022 alkaen. Palkka henkilökohtaisine- ja tallennelisineen on 3349-3617 €/kk.

Sooloalttoviulunsoittaja ylläpitää orkesterikirjallisuuden edellyttämää solistista valmiuttaan ja esittää orkesteriteosten soolo-osuudet, vastaa soitinryhmänsä yhteissoitosta harjoittamalla, valvomalla ja kehittämällä sitä sekä antaa ohjeita alttoviuluryhmän avustajien ja sijaisten hankkimisessa. Arvostamme kokemusta vastaavanlaisista tehtävistä ja hyviä yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja.

Koesoittotehtävät

1. Valitse yksi seuraavista teoksista

  • F. A. Hoffmeister: Konsertto D-duuri, 1. ja 2. osa kadensseineen tai
    • Stamitz: Konsertto D-duuri, 1. ja 2. osa kadensseineen tai
    • F. Schubert: Arpeggione-sonaatti, 1. osa

2. Valitse yksi seuraavista teoksista:

  • Bartok: Alttoviulukonsertto, 1. osa tai
    • Hindemith: Der Schwanendreher, 1. osa tai
    • Walton: Alttoviulukonsertto, 1. osa

Koesoitto 27.11.2021

Orkesteri valitsee koesoittoon osallistuvat hakemusten perusteella.

Kutsu koesoittoon lähetetään perjantain 4.11.2021 päivän aikana.

Koesoitto pidetään Lahden musiikkiopiston Kalevi Aho -salissa (Hämeenkatu 4, Lahti)
lauantaina 27.11.2021 klo 11 alkaen.

Hakemukset

Hakemukset viimeistään keskiviikkona 3.11.2021 ensisijaisesti kuntarekry.fi-järjestelmän kautta (työavain 335328), toissijaisesti sähköpostitse audition@lahti.fi.

Hakemuksessa tulee olla: täydelliset yhteystietosi (kotiosoite, sähköposti sekä matkapuhelinnumero), lyhytmuotoinen CV:si, teosvalintasi / mitä aiot soittaa koesoitossa ja maininta haluatko käyttää orkesterin palkkaamaa säestäjää.

Koesoiton hyväksytysti suorittaneille voidaan järjestää haastattelu koesoiton yhteydessä. Mikäli nykyinen orkesterin jäsen valitaan avoinna olevaan tehtävään, voidaan näin vapautuva tehtävä täyttää tämän koesoiton perusteella. Tehtävässä noudatetaan kunnallista kuukausipalkkaisten muusikkojen työehtosopimusta. Valitun on esitettävä hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan ennen työsopimuksen allekirjoittamista ja valitulle asetetaan tehtävään koeaika (6 kk).

Lisätietoja Maija Kylkilahti, apulaisintendentti, audition@lahti.fi

Käyrätorven äänenjohtajan koesoitto

Sinfonia Lahti etsii vakituiseen tehtävään käyrätorven äänenjohtajaa 31.1.2022 alkaen tai sopimuksen mukaan. Palkka henkilökohtaisine- ja tallennelisineen 3132-3383 €/kk.

Käyrätorven äänenjohtaja ylläpitää orkesterikirjallisuuden edellyttämää solistista valmiuttaan soitinryhmänsä ensimmäisenä soittajana ja esittää orkesteriteosten käyrätorven soolo-osuudet, vastaa soitinryhmänsä yhteissoitosta harjoittamalla, valvomalla ja kehittämällä sitä sekä antaa ohjeita käyrätorviryhmän avustajien ja sijaisten hankkimisessa sekä toimii ryhmänsä ja muiden soitinryhmien välisenä yhdyshenkilönä taiteellisissa asioissa. Äänenjohtajalla on diskanttikäyrätorven sekä erikseen niin sovittaessa wieniläistorven soittovelvollisuus ilman eri korvausta. Tehtävään valittaessa arvostamme kokemusta vastaavanlaisista tehtävistä ja hyviä yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja.

Koesoittotehtävät
W. A. Mozart: käyrätorvikonsertto nro 4 KV 495, 1. osa kadensseineen
Richard Strauss: Käyrätorvikonsertto nro 1

Koesoitto 8.1.2022

Orkesteri valitsee koesoittoon osallistuvat hakemusten perusteella.

Kutsut koesoittoon lähetetään keskiviikon 8.12.2021 aikana.

Koesoitto pidetään Lahden musiikkiopiston Kalevi Aho -salissa (Hämeenkatu 4, Lahti) lauantaina 8.1.2022 klo 11 alkaen.

Hakemukset

Viimeistään tiistaina 7.12.2021 kuntarekry.fi-järjestelmän kautta (työavain 335323).

Hakemuksessa tulee olla: lyhytmuotoinen CV, hakijan täydelliset yhteystiedot (kotiosoite, sähköposti sekä matkapuhelinnumero) sekä maininta haluaako käyttää orkesterin palkkaamaa säestäjää.

Koesoiton hyväksytysti suorittaneille voidaan järjestää haastattelu koesoiton yhteydessä. Tehtävässä noudatetaan kunnallista kuukausipalkkaisten muusikkojen työehtosopimusta. Valitun on esitettävä hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan ennen työsopimuksen allekirjoittamista ja valitulle asetetaan tehtävään koeaika (6 kk).

Lisätietoja Maija Kylkilahti, apulaisintendentti, audition@lahti.fi