Lahden alue ja palvelut

LAHTI REGION – PALVELUT

Lahden seutu – Lahti Region Oy vastaa Lahden seudun imago-, asumisen ja matkailun markkinoinnista sekä matkailupalveluiden myynnistä ja seudun matkailuneuvonnasta.

Lahti Regionin sivuilta löydät tietoa alueen palveluista, majoituksesta, ravintoloista, nähtävyyksistä.

Matkailusivusto Visit Lahti kertoo parhaat vinkit tapahtumista.

 

LAHDEN MUSEOT

Lahden museoiden tavoitteena on edistää lahtelaista kulttuuria ja tukea lahtelaisen identiteetin kehittymistä. Hiihtomuseo, historiallinen museo (Lahden kartano), radio- ja tv-museo, taidemuseo ja julistemuseo palvelevat yleisöä, tuottavat ja välittävät uutta tietoa niin lahtelaisesta, kansallisesta kuin kansainvälisestä kulttuuriperinnöstä.

Historiallinen museo

Lahden historiallinen museo on Lahden kaupungin kulttuurihistoriallinen museo ja Päijät-Hämeen maakuntamuseo.

Lahden kartanon ensimmäisessä kerroksessa ovat museon vaihtuvat näyttelyt, pienoismallisali , Fellman-huone sekä museokauppa. Toisessa kerroksessa on esillä Klaus Holman muistokokoelma (antiikkia Keski- ja Etelä-Euroopasta keskiajalta 1700-luvun lopulle). Kolmannessa kerroksessa on tilaa vaihtuville näyttelyille sekä museon asehuone.

Taidemuseo

Taidemuseossa järjestetään vaihtuvia kansainvälisiä ja kotimaisia näyttelyitä, joissa on esillä vanhaa ja uutta taidetta sekä graafista muotoilua. Museossa ei ole pysyvää perusnäyttelytilaa, vaan omia kokoelmia on nähtävillä lähinnä erilaisissa teemanäyttelyissä.

Hiihtomuseo

Hiihtomuseo sijaitsee Lahden Urheilukeskuksessa, maailmankuulujen Salpausselän hyppyrimäkien vieressä. Museoon on lyhyt kävelymatka linja-autoasemalta ja keskustasta. Hiihtomuseon näyttelyt esittelevät talviurheilun eri osa-alueita.

Radio- ja tv-museo

Radio- ja tv-museo, Mastola, sijaitsee Radiomäellä, Lahden maamerkkien, 150 m korkeiden radiomastojen, juurella. Mastolan näyttelyt kertovat suomalaisen radio- ja tv-alan historiasta niin katsojan kuin ohjelmatekijöiden näkökulmasta.

Tutustu Lahden museoihin