Hei, me sävelletään!

Hei, me sävelletään! -sävellysprojektit ovat orkesterin lapsille tarjoamaa luovaa musiikkikasvatusta, jossa lapset yhdessä orkesterin muusikoiden kanssa säveltävät pienen teoksen. Aihe on valittu orkesterin kuluvan kauden ohjelmistosta ja sitä työstetään sävellystyöpajoissa muusikoiden antamien ohjeiden ja virikkeiden perusteella. Projektin päätöskonsertissa Sibeliustalossa ryhmät esittävät ensin omat sävellyksensä ja lopuksi orkesteri kantateoksen. Päätöskonserttiin on vapaa pääsy.

Vuodessa järjestetään kaksi projektia, yksi keväällä ja yksi syksyllä.  Projektiin osallistuu 3-4 ryhmää kerrallaan, pääosin alakoululuokkia. Lisäksi projektiin osallistuu orkesterin kummipäiväkodin (Ruoriniemi) ryhmä sekä kummikoulun (Kivimaa) luokka kerran vuodessa. Osallistuminen projektiin on maksutonta. Ilmoittautuminen jonoon: virpi.moskari@lahti.fi.

Hei, me sävelletään! -musiikkikasvatustoiminta perustuu alun perin London Sinfoniettan käyttämään workshop-metodiikkaan, josta Sinfonia Lahti on kehittänyt oman toimintamallinsa.

Ensimmäinen ”Hei, me sävelletään!” -projekti järjestettiin keväällä 1995.
Näiden vuosien aikana 50 projektissa on ollut mukana 166 ryhmää ja 3 874 lasta.

 

Syksyn 2019 Hei, me sävelletään! -konsertti

Ke 18.9.2019 klo 17 Sibeliustalo
Hei, me sävelletään! -konsertti

Projektiin osallistuvat ryhmät
Sinfonia Lahti
Kerem Hasan, kapellimestari

Kesto noin 1 h.
Vapaa pääsy.

 

Kevään 2020 Hei, me sävelletään! -konsertti

Ke 18.2.2019 klo 17 Sibeliustalo
Hei, me sävelletään! -konsertti

Projektiin osallistuvat ryhmät
Sinfonia Lahti
Benjamin Shwartz, kapellimestari

Kesto noin 1 h.
Vapaa pääsy.