Kulttuurikumppanit ja kummitoiminta

Kulttuurikumppanit Sinfonia Lahti ja Merkityskirjat – lastenkulttuuria Lahesta

Sinfonia Lahti on uuden yhteisöllisen lastenkirjasarjan – Merkityskirjojen – virallinen kulttuurikumppani. Teemme yhdessä aktiivista yhteistyötä korkealuokkaisen kotimaisen lastenkulttuurin edistämiseksi. Musiikki on kautta aikain inspiroinut muita taiteen tekijöitä, niin kuvataiteilijoita kuin tarinankertojia luoviin maailmoihin, joten musiikki ja kirjallisuus ovat mainio parivaljakko myös lastenkulttuurissa.

Ensimmäinen Merkityskirja, Helga Hidalmiina kissojen kunniavieraana, ilmestyi syksyllä 2017. Ensi syksynä ilmestyy kirjasarjan toinen kirja, Helmeri Hessunpoika löytää lajinsa. Lue lisää Merkityskirjoista.

 

Sinfonia Lahden kummitoiminta

Sinfonia Lahden kummitoiminnassa ovat mukana Ruoriniemen päiväkoti ja Kivimaan koulu. Sinfonia Lahden muusikot vierailevat säännöllisesti päiväkodilla ja koululla konserttien sekä työpajojen merkeissä. Lapset vierailevat myös Sibeliustalossa konserteissa ja harjoituksissa, samalla tutustuen taloon. Kulttuuriohjelman myötä Kivimaan koulun 2. ja 6. luokkalaiset vierailevat lasten- ja nuortenkonserttisarjan konserteissamme. Lisäksi lapset osallistuvat Hei, me sävelletään! -musiikkikasvatusprojekteihin.