Taidetestaajat

Taidetestaajat on Suomen Kulttuurirahaston ja Svenska kulturfondenin rahoittama suurhanke, joka mahdollistaa kolmen vuoden ajan jokaiselle kahdeksasluokkalaiselle kaksi taidelaitosvierailua kulttuurikohteissa. Tarkoituksena on tarjota koululaisille ikimuistoinen taide-elämys, joka voi olla kimmoke elinikäiseen kulttuurin harrastamiseen.

Sinfonia Lahden Sinfonista Beatboxausta -konserteissa vierailee yli 6 200 kahdeksasluokkalaista opettajineen Lahden, maakunnan sekä Uudenmaan kouluista.

SINFONISTA BEATBOXAUSTA – Taidetestaajat-konsertti

Ti 20.11.2018 klo 12.30 ja 15 Sibeliustalo
Ke 21.11. 2018 klo 10 ja 12.30 Sibeliustalo
To 22.11.2018 klo 10 ja 12.30 Sibeliustalo

Sinfonia Lahti
Taavi Oramo, kapellimestari
Felix Zenger, beatboxaus

Benjamin Britten: The Young Person´s Guide to the Orchestra (Nuoren konserttiopas)
Felix Zenger
: FLARE – Music for Beatbox and Orchestra

Tunnin mittaisessa konsertissa yhdistyvät taidemusiikki, beatboxaus ja urbaani rytmimusiikki. Sinfoniaorkesterin 70 muusikkoa ja konsertin solisti, Felix Zenger, muodostavat yhdessä ainutlaatuisen yhdistelmän perinteitä, valtavirtaa ja ennakkoluulottomuutta heijastaen nuorten elämää muuttuvassa yhteiskunnassa. Beatboxaaja Felix Zenger on tämän hetken yksi seuratuimmista beatboxaajista, joka on myös säveltänyt konsertissa kuultavan konserton beatboxaajalle ja orkesterille.

Konserttiin liittyy kouluille etko- ja jatkomateriaalit, joiden avulla pääsee tutustumaan orkesteriin sekä itse konserttiin ja sen teemoihin. Sinfoniaorkesteriin tutustumisen lisäksi materiaalissa on keskitytty ääneen. Konsertin säveltäjä ja solisti, Felix Zenger, käyttää itseilmaisussa ääntään ja koko kehoa. Mutta mitä ääni tarkoittaa? Meillä kaikilla on oma ääni, mutta toisinaan sen löytäminen on vaikeaa. Miten ääntä voi hyödyntää taiteessa ja itseilmaisussa? MINUN ÄÄNENI –videosarjassa esittelemme nuoren ihmisen halua ja paloa tulla kuulluksi eri tavoin – myös ilman rajoja ja rajoituksia. Mikä on nuoren ihmisen ääni? Voiko oma ääni hukkua tai käheytyä jonkun ulkopuolisen toimesta? Mikä palauttaa voiman ja uskon omaan sisäiseen ääneen, siihen jota ilman olisi hukassa tai eksynyt? Veijo Ruotasen kuvaamissa ja Suomen Diakoniaopiston Lahden kampuksen Theatrum Olgan tuottamissa videoissa sukellamme aiheisiin; kuvataide, sirkus, tanssi, räp, valokuvaus, musiikki, vähemmistöjen vähemmistöt, haute couture ja performanssi. Videot on ohjannut draamapedagogi ja ohjaaja Lasse Kantola.